Velká módní soutěž:
Tak tady mne máte

Velká módní soutěž:
Tak tady mne máte

3. 3. 2015

Vážené soutěžící - modelky, vážená poroto, vážená redakce. Jestliže vám napíši, že mne ráno vůbec nenapadlo, že dnes nafotím oblečení do soutěže, je to opravdu tak. Vydala jsem se odpoledne se svojí psí smečkou na procházku, vybavená mimo jiné foťákem a nezbytným batůžkem. V něm, kdykoliv se chystám na dlouhou trasu, nosím vše nezbytné - mobil, kapesníčky, sáčky na psí exkrementy a samozřejmě svačinu. Jak se tak po dvou hodinách ukodrcaná vracím, v parku jsem potkala snachu s vnoučaty. Začala jsem fotit děti a najednou mne osvítil nápad... Zuzko, vyfoť mne, potřebuji fotky z volnočasové aktivity...

Tak, tady mne máte ve vší kráse.

Jelikož nejméně polovinu volného času trávím procházkami a jinými aktivitami se svým psem Bertíkem, mé oblečení tomuto přizpůsobuji. Když je chladno, nosím zateplené sportovní kalhoty a bundy. V počasí, jaké bylo dnes, rifle a šusťákovou bundu se slabší flisovou podšívkou. Je lehká, pohodlná, neprofoukne a hlavně má nezbytnou kapuci. Tu jsem "zdědila" po své sestře, prý jí dělala tlustou.:)

Samozřejmě mi vyhovuje tmavá barva této bundy i kalhot, neboť se často stává, že musím svého chlupáče vzít do náruče, když potkáme volně pobíhající neznámé psy. Světlé oblečení by bylo z tohoto důvodu velice nepraktické. Nezapomínám na vhodné obutí. Na dlouhé turistické túry volím značkovou kotníčkovou obuv, kterou dlouhá léta nakupuji v HERVISU. Dnes jsem si vykračovala ve značce Merrel/ Goratex. Kvalitní obuv je sice dražší, ale ve všech směrech spolehlivá. Prodyšná, vodě odolná a hlavně má bezpečnou podrážku, foto na houpačce dokazuje, o čem píši.:) 

Batůžek mám velmi starý, kožený. Jeho černá barva se hodí ke každému oblečení. Vyhovuje mi velikost a díky několika kapsám praktičnost. Pokrývku hlavy nosím od podzimu až do pozdního jara, přeci jen nejsem nejmladší. Lidičky, ono mi vlastně od prosince táhne na osmdesátku! Je-li zima, sáhnu do velké zásoby kulichů, jejichž barva musí vždy ladit s barvou kalhot či bundy. Nemám na sobě ráda několik barev oblečení najednou. Dnes mi postačila čepice, kterou jsem koupila za 39,-Kč (!) v Rodince (no nekupte to). Ta se dá v případě větru stáhnout až na uši. Mému stylu vyhovuje její tvar, v placatých baretech se necítím dobře, dělají mi malou hlavu.

Je možné, že toto mé oblečení bude připadat někomu jednoduché, nevýrazné a nereprezentativní do velké módní soutěže. Já se v něm cítím velmi spokojeně a myslím si, že tento pocit je pro volný čas to pravé ořechové.

 

Hodnocení naší poroty


Táňa Havlíčková
:
Eva je určitě velmi aktivní, a to se mi moc líbí. Je vidět, že ji dělají radost procházky s pejsky a že doma nezahálí, nenudí se a nedívá se na televizi. To je mi na ni sympatické. Její outfit je milý, na výlety a volnočas určitě dobrý - jediné, co mi trošku vadí je velikost bundy, která je tak o tři čísla větší. Já vím, musí se do ní schovat spoustu věcí, ale Evě přidává kila i roky. Když jsem se koukla na fotografii z přehlídky v Liberci, má tam Eva o dobrých deset kilo méně. Vždy říkám, že existují jen dvě možnosti: to, co nám sluší, a to, co nám nesluší. Evě za tento prohřešek dávám 3. Příště ji doporučuju nebát se koupit si svoji velikost. 

Hodnotím známkou 3  

Elen Zajíčková:
Paní Evo, vyzařuje z Vás pohoda a klid. Pro mne jste i sportovka, protože jako "nepejskař " smekám před výdrží  a dodržováním jisté disciplíny, které se pejskař musí podrobit. Oblečení za tímto účelem máte doslova vychytané, v podstatě mu nelze nic vytknout. Pro mne je to ale oblečení pouze na vycházky do lesa a na venčení pejska. Věřím, že i pro Vás. Takto oblečené ženy ale bohužel  potkávám denně v ulicích. Dokonce v kavárnách, restauracích v centru města. V  neděli i o svátcích. Je to přímo fenomém české módy. Jakási uniformita, ve které všichni splynou. Je ale totálně bez nápadu a bez šmrncu. Taková škoda! Když si uvědomím,  jak jsou české ženy hezké! Promiňte, tady se mi  nabízí odpověď na otázku, proč okamžitě rozpoznáme Italku, Španělku... Když se dívám na fotku z módního mola, nemůžu uvěřit, že to je ta samá paní. Děkuji redakci, že jí dala k dispozici. Cítím z ní, že paní Evě tento mladistvý styl není cizí a že by ho uměla nosit, ne-li že ho nosí. 

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
Paní Eva celkem správně píše, že někomu její oblečení bude připadat příliš jednoduché a nereprezentativní do soutěže týkající se módy, ale na druhé straně, je to zkrátka pohodlné a funkční oblečení na vycházku se psem jako stvořené. Líbí se mi, že nemá ráda přehnanou pestrost a dává přednost oblečení laděnému do jedné barvy. Sluší jí to, je ukázkou, že džíny a bunda prostě omlazují. Na mě v tomto oblečení působí jako veselá, uvolněná sebevědomá dáma, která má ráda sport a vycházky. Ale z té čepice mám dojem, že Evě ani moc nesluší, ani se k tomu stylu oblečení nehodí. Je to můj subjektivní pocit, ale kvůli té čepici dávám dvojku.

Hodnotím známkou 2

Redakce:
Líbí se nám, že si paní Eva na nic nehraje. Jen její text mohl být o něco delší.
 

Hodnotíme známkou 2

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,75

Celková výsledná známka je 2,15

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.