Kubova Huť a cesta na Boubín

Kubova Huť a cesta na Boubín

16. 2. 2015

Tento týden byla u nás silná inverze. Vyjížděla jsem na hory, kde bylo teplo a svítilo sluníčko. Cestou motoráčkem na Kubovu Huť jsme projížděli údolím řeky Volyňky, která pramení pod Světlou horou u Lipky. Postupně jsme projeli mlhou a jinovatkou a ocitli se v pohádkové  zasněžené a prosluněné krajině.

Vydala jsem se nad Oborovec směrem k Lipce. Jsou zde pěkné výhledy na hraniční hory Trojmezí a Plattenhausenriegel. Také jsou vidět za dobrých podmínek Alpy. Na starých jeřábech roste vzácný lišejník - provazovka.Vyskytuje se tam, kde není znečištěný vzduch, na který je velmi citlivá.

Druhý den jsem od nádraží zamířila rovnou na rozhlednu na Boubíně. Cestou jsem potkala paní Mílu , která před odjezdem z týdenní dovolené  toužila vidět Alpy . Hezky jsme si popovídaly, obě obětavé babičky, ale velké cestovatelky. Stále do kopce prošlapanou cestou čtyři kilometry a poslední stovky metrů po dřevěném povalovém chodníku. Cestou vidíme pod sebou moře mraků, jen kouř z Temelína je proráží jako atomový hřib.

Pod rozcestníkem Boubín 1362 m. jsme se zapsaly do vrcholové knihy. Po zledovatělých schodech se vyplazily do prvního patra,  kde už bylo sucho, a  konečně jsme stanuly na vrcholu rozhledny a jásaly nad výhledy, které se nám naskytly. Cestou zpátky jsme potkaly opravdového fotografa - teprve se vydával vzhůru, aby využil zlatou hodinku a západ slunce.To už jsme byly jinde, já ve vlaku a Míla s netrpělivou rodinkou na cestě do Prahy.

 

 

Stránky Kubovy Hutě najdete zde.

fotogalerie naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%