Vzpomínka na chmelové brigády

Vzpomínka na chmelové brigády

13. 1. 2015

Vzpomínám si na léta školní i léta strávená v učilišti. Chodili jsme na různé brigády, a to docela rádi, že se ulejeme z vyučování a to ještě o to více, když ten den byly všemi neoblíbené předměty, matematika nebo fyzika.

Když jsem navštěvovala učňovské středisko obor košíkář, tak jsme jeli na chmelovou brigádu k Žatci. Jestli mě paměť neklame, tak dědina, kde jsme byly ubytované ,se jmenovala Tuchořice. Byly jsme dobrá a veselá parta, samé holky a príma vychovatelka. Tak přes den se makalo na chmelnici, aby se naplnilo co nejvíce věrtelů. To byla nádoba, míra, kde se chmelové šišky sypaly a čím více nádob se naplnilo, tím více bylo věrtelů. Večer jsme našim domácím dělaly estrády,zpívaly a vymýšlely různé scénky, samé ptákoviny.

Když byl chmel sklizený a chmelnice prázdná, tak se s námi majitelé loučili se slovy. Příští rok na shledanou. A také že jo, rok uplynul a my dostaly pozvání na sklizeň chmelu od těch samých majitelů.Tak jsem byla na dvou chmelových brigádách a spokojenost byla jak u nás učnic, tak i u majitelů chmelnice, kde jsme pracovaly. Byli jsme všichni mladí a veselí a ráda na to vzpomínám.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.