FOTOHÁDANKA TÝDNE:
vítězí Pavla Nováčková

FOTOHÁDANKA TÝDNE:
vítězí Pavla Nováčková

14. 11. 2014

Pavla Nováčková se stala dalším vítězem naší Fotohádanky. Až v nastaveném čase jako první správně odpověděla, že na úvodním snímku je přehrada Slapy focená ze Ždáně (vltavský poloostrov mezi Hrdličkou a Skalicí), že polovina tváře patří slavné kanadské zpěvačce Céline Dion (nazpívala mimo jiné krásný romantický hit My Heart Will Go On k velkofilmu Titanic) a že chrám na fotografii patří do Mexico City.

Paní Nováčková od nás získává pěknou knížku Radši nekoukat od Ivanky Deváté, kterou vydalo nakladatelství Motto a do soutěže ji věnovala společnost Albatros Media. Gratulujeme!

Poprvé jsme se v normálním čase nedočkali v naší pravidelné Fotohádance zcela správné odpovědi. Proto muselo být zvoleno avizované prodloužení s nápovědou. A v něm uspěla právě Pavla Nováčková.

V prodloužení již jednotlivé tipy nezůstávají skryté a uspěje ten, kdo jako první uhádne všechny otázky. Po nápovědě mohou hlasovat i ti soutěžící, kteří už jednou tipovali v normálním čase, což je i odpověď na dotaz pana Horáčka. Kdyby uhodl (což se ani napodruhé nestalo), mohl zvítězit.

Ano, tentokrát to bylo opravdu dramatické. Nenechte si proto ujít příští Fotohádanku. Ale pozor, protože většině z vás páteční termín 9.00 nevyhovoval, rozhodli jsme se jej přesunout na čtvrtek 21.00. Vyhodnocení úspěšnosti bude druhý den, tedy v pátek v 19.00 hodin. O této změně budeme ještě průběžně informovat.

A jaké že byly otázky této Fotohádanky?

1. otázka:
Co je to za vodní plochu v Česku a na jakém místě byla vyfocena?

2. otázka:
Jaké slavné zpěvačce patří polovina tváře na fotografii?

3. otázka:
Ve kterém zahraničním městě se nachází tento chrám?

 

Pro jistotu si ještě zopakujme inovovaná pravidla:
Každý pátek v 9.00 hodin umístíme na portál tři fotografie, zobrazující vždy nějaký objekt, město, kulturní památku, architektonickou zajímavost nebo také zvíře, rostlinu či jinou součást přírody, případně i obličej významného člověka. Úkolem soutěžících bude uhádnout, co či koho fotografie zobrazují. U každé fotografie bude jasně formulovaná otázka, na kterou bude soutěžící odpovídat prostřednictvím diskusního okénka u článku. Odpovědi formulujte také jasně, neodpovídejte otázkou: "Není to ...?" Taková neurčitá odpověď nebude uznána.

Každý soutěžící bude mít k dispozici jeden pokus, vyhrává ten čtenář, kterému se jako prvnímu podaří správně odpovědět na všechny tři otázky! (Čas odpovědi bude zobrazen u diskusního příspěvku). Kdo bude hádat vícekrát než jednou, bude automaticky diskvalifikován.

A pozor, diskusní příspěvky – odpovědi čtenářů – zůstanou skryté, tak aby neovlivňovaly další soutěžící, a budou odhaleny večer mezi sedmou a osmou hodinou. Pokud se nikomu nepodaří uhádnout, co či koho fotografie zobrazují, přidáme k otázce nápovědu. Po nápovědě mohou podruhé hlasovat i ti, co neuhádli v normální době.V odpovědi však musí uvést všechny tři tipy.

U otázek je rovněž uvedena cena, o kterou se bude soutěžit.

Fotohádanka
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Záhlavová
1) Rabyně, slapská přehrada 2) Céline Dion 3) Mexico City
Pavla Nováčková
1. přehrada Slapy - Ždáň 2. Celine Dion 3. Mexico City
LENKA VORÁŘOVÁ
1. přehrada Vranov focená pod Bítovem 2. kanadská zpěvačka Céline Dion 3. chrám Nanebevzetí Panny Marie v Ciudad de México v Mexiku
Hana Šorejsová
1.Vranovská přehrada Bítov 2.Celine Dion, kanadská zpěvačka 3. Mexico City - Metropolitní katedrála
Miluše Hasenohrlová
Lipno Marie Rottrová Londýn
Libor Petr
1- Slapská přehrada Autocamp Skalice 2-Celine Dion 3-Mexico City Metropolitan Cathedral
Hana Rypáčková
Vranovská přehrada I.Chýlková Mexiko City
Kristýna Dorazilová
1. Slapy - Nová Živohošť 2. Celine Dion 3. Katedrála Nanebevzetí Panny Marie Ciudad de México
Katarina Schultzova
Slapy, Anastacia, Londýn
Květa Křivohlávková
1) přehrada Lipno 2) Celine Dion 3) Metropolitní katedrála Nanebevzetí Panny Marie v Mexico City v Mexiku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.