Jak nás ovlivňují
naši psí přátelé

Jak nás ovlivňují
naši psí přátelé

28. 10. 2014

Váš pes udržuje vaši kondici. Britové právě zveřejnili novou studii, podle níž průměrný britský majitel psa vezme svého psího kamaráda na 433 procházek ročně a ujde s ním vzdálenost téměř 900 kilometrů za rok. To odpovídá trase z Londýna do skotského Aberdeenu.

Za průměrný psí život pak nachozená vzdálenost přesahuje 11 000 kilometrů, což je zhruba jako pěší vzdálenost z Londýna do západoafrického města Timbuktu a zpátky. 

Studie ovšem také zjistila, že psi nejen pomáhají majitelům udržovat se v kondici, ale hrají natolik důležitou úlohu v jejich životě, že ovlivňují i jejich vztahy. Každá pátá majitelka psa například přiznala, že by se přestala scházet s člověkem, s nímž by její pes dobře nevycházel. 

Průměrný Brit také podle zjištění studie stráví víc času mluvením s ostatními lidmi o svém psovi, než kolik času stráví tím, že by se věnoval svým dětem. A pokud kolem sebe nemají žádného člověka, popovídá si více než polovina majitelů psů se svým čtyřnohým mazlíčkem. 

Každý britský majitel psa ročně za krmení, veterináře, pamlsky, péči, pojištění, dovolenou či kotec utratí více než 400 liber (asi 14 000 korun), což ročně pro celý národ představuje sumu 3,5 miliardy liber. Polovina Britů bere svého psa s sebou na dovolenou a pětina slaví psí narozeniny. A další kouzlo statistiky – průměrně má každý majitel psa za život 3,4 psa (a 2,4 dítěte).

pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Zvadová
Pejsci se moc radují, když se jde na procházku. Od únoru jsem bez vlastního psa, ale začala jsem venčit "cizího" a cítím na sobě jak jsem zpohodlněla.Chodila jsem 10 let 2-3x denně po 5 až deseti kilometrech a to je na těle znát. Teď mně bolí rameno,když hážu balonek, o zakrnělých stehenních svalech ani nemluvě.Sportu zdar a kynologii zvlášť!
Hana Rypáčková
Taky znám pracovní psy , co dělají kanistoterapii/Správé slovo?/Fakt je to vyčerpává.Já jsem vyčerpaná z našeho psa.Musela jsem ho nosit v tašce do Metra a všude, kam nesmí.a někdy si i vyštěkává, abych ho pochovala.Zvláště, když si dobře s někým povídám a on nevidí...
Soňa Prachfeldová
Je pravda, že psi velmi pomáhají i při léčení dětí a starých lidí. Moje známá se svým pejskem dělá zázraky mezi dětmi, ale i ten pejsek je někdy vyčerpaný.
Zuzana Pivcová
I bytové kočky vycítí, kdo z návštěv má rád zvířátka a kdo je "nemusí". Viditelně se k nim podle toho chovají. Venčení pejsků je často impulzem k navazování hovorů s ostatními venčícími, pro osamělé je to moc důležité. Někdy se díky pejskům i lidé spolu seznámí. Aspoň už mají od začátku jasno, že má ten druhý také rád zvířata.
Zdenka Jírová
Poznatky o tom, že majitelé pejskú jsou v lepší kondici než jejich vrstevníci žijící sami, je už dost známy.Nejde ale jenom o pejsky, rozmáhají se i"kočkomilci" a jejich mňoukající přátelé jim plní stejnou funkci jako psí přítel. Jen se při tom tolik nenachodí, a proto vyhovují spíše lidem, kteří z nějakého důvodu by pejska mít nemohli. Je ale jedno, jaký zvířecí přítel je u vás doma, důležité je, že ho máte rádi , a proto on má rád i vás. Chovatelé jakéhokoliv zvířete jsou cituplnější, vnímavější k problémům ostatních a milejší.Rozhodně se nedivím , že by zvláště ženy, nesnesli vedle sebe někoho, kdo by jejich chlupatého přítele neměl rád.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...