Úsměvy přes slzy
28. 10. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
1.11.2014 14:32
Pěkně jste zavzpomínala. Mám také takovou krabici. Po matčině smrti mne inspirovala k tvorbě rodokmenu po ženské linii. Teď jsem se pustila i do mužské části. A sepisuji příběhy předků, které znám z vyprávění mých prarodičů, snad se mi podaří je uchovat pro vnoučata. A jako Zuzku mne zajímají i příběhy dalších lidí.
Jana Šenbergerová
29.10.2014 19:28
Hezky jste to napsala a mně připomněla, že bych pro příští generace měla konečně dát do pořádku hromady fotografií, o nichž už jen já něco vím. Fotografie umí hezky oživit vzpomínky.
Olga Štolbová
28.10.2014 08:02
Mám ráda staré fotky i docela neznámých lidí, a nejzajímavější pro mě jsou fotky staré Prahy. Ale rodinné fotky přinášejí tolik vzpomínek, u těch se dají ztrávit krásné chvilky.
Zdenka Jírová
27.10.2014 23:06
Jano, tento článek se ti opravdu povedl, moc se mi líbil. Vzpomínám si, že motto Milovat neznamená jen mít rád... jsi mi napsala do gratulace k mé 1. svatbě. Už tehdy se mi líbilo a mám je zapsané mezi citáty, které sbírám. Víš, že jsem také sběratel starých fotek a tak mě tvé povídání o to víc potěšilo. Opravdu, moc hezké .
Marie Bartošová
27.10.2014 23:01
Mám několik alb a krabic těchhle vzpomínek a moc mne mrzí, že už se nemám koho zeptat, kdo jsou všichni ti lidé a děti, jaké jsou to domky a krajiny na většině z nich. A nad těmi, které mám v paměti, se vždycky tak rozteskním, že raději tím klíčem k minulosti neotáčím tak často... Vaše vyprávění se mi moc líbilo, dojalo mne, probudilo zasuté vzpomínky. Děkuji za zážitek.
Hana Rypáčková
27.10.2014 21:37
Mou krabici po rodičích otevírám častěji a častěji...Pokud o ni někdo přišel, třeba o povodních, věřím, že je to velmi smutné...
Zuzana Pivcová
27.10.2014 16:53
Zrovna jsem si říkala, že od Vás už jsem dávno nic nečetla, takže to funguje. :-) Ačkoliv nejsem typ, který by lpěl na minulosti, staré fotky mám moc ráda, a nejen naše rodinné, ale k překvapení svých občasných hostitelů se domáhám též jejich starých alb a komentářů k nim. Pro mě to je výlet do historie, snažím se dát do souvislosti tehdejší dobu a její symboly - typy lidí, oblečení, bydlení, dopravní prostředky, architekturu,
zkrátka užívám si retro na příbězích jednotlivců a rodin. Díky za vzpomínku, obohatila jste mě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA