FOTOHÁDANKA TÝDNE: 
vítězí Květa Křivohlávková

FOTOHÁDANKA TÝDNE:
vítězí Květa Křivohlávková

24. 10. 2014

Květa Křivohlávková se stala dalším vítězem naší Fotohádanky. Podle pravidel jako první v diskusi k zadávacímu článku (v čase 09:09:11) správně odpověděla, že na snímcích je krásné katalánské město Barcelona a slavný spisovatel Mark Twain. Paní Křivohlávková vítězí již podruhé a získává CD "Nejlepší kus Ondřeje Havelky".

Správně tipovali také například Jana Tilsley, Jiřina Votavová, Hana Rypáčková či Miroslav Štorch, leč o něco později než vítězka.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, nenechte si ujít Fotohádanku zase příští pátek. A nebojte se tipovat. Vidíme, že vás tato soutěž zajímá, zadání čte mnoho z vás, ale jen zlomek si troufá hádat. Obavy jsou zbytečné, vždyť o nic nejde.

Dnes jsme připravili tyto otázky: 

Otázka č. 1: Tato metropole leží na břehu moře a je známá spoustou památek, ale i moderní architekturou. Jak se nazývá?

Otázka č. 2: Jak se jmenuje tento romanopisec a povídkář?

Pravidla soutěže:

Každý pátek v 9.00 hodin umístíme na portál dvě fotografie, zobrazující vždy nějaký objekt, město, kulturní památku, architektonickou zajímavost nebo také zvíře, rostlinu či jinou součást přírody, případně i obličej významného člověka. Úkolem soutěžících bude uhádnout, co či koho fotografie zobrazují. U každé fotografie bude jasně formulovaná otázka, na kterou bude soutěžící odpovídat prostřednictvím diskusního okénka u článku. Odpovědi formulujte také jasně, neodpovídejte otázkou: "Není to ...?" Taková neurčitá odpověď nebude uznána.

Každý soutěžící bude mít k dispozici jeden pokus, vyhrává ten čtenář, kterému se jako prvnímu podaří správně odpovědět na obě otázky! (Čas odpovědi bude zobrazen u diskusního příspěvku).

Ale pozor, diskusní příspěvky – odpovědi čtenářů – zůstanou skryté, tak aby neovlivňovaly další soutěžící, a budou odhaleny večer mezi 19.00 a 20.00 hodinou. Pokud se nikomu ten den nepodaří uhádnout, co či koho fotografie zobrazují, přidáme k otázce další nápovědu.

Fotohádanka
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květa Křivohlávková
Barcelona je nádherná, domy, parky a hlavně podmořské akvárium...
Jana Šenbergerová
Blahopřeji! Jste dobrá.
Květa Křivohlávková
Chtěla bych moc poděkovat, výhra je opravdu super, DĚKUJI :)
Vlasta Holasová
1. Barcelona 2. Mark Twain
Květa Cimpová
Na snímku je město Barcelona ve Španělsku. Na fotografii je spisovatel Mark Twain.
Libor Petr
BARCELONA MARK TWAIN
Hana Rypáčková
Hádám Barcelonu a Marka Twaina
Miroslav Štorch
Domnívám se, že jde o hlavní město Katalánska Barcelonu a autor Mark Twain - vlastním jménem Samuel Langhorne Clemens - autor mnoha knížek např. Dobrodružství Toma Sawyera :-)
Kristýna Dorazilová
Lisabon, Mark Twain
LENKA VORÁŘOVÁ
Marseille Mark Twain

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...