První rok v důchodu

První rok v důchodu

24. 10. 2014

Spokojený důchodce…?...hm… no nevím, nevím snad, že vstávat brzy ráno nemusím…? To je prima!
Legrace…?... hm… občas kolem mihne se…? To je báječné!
Zahrádka…?... hm… práce a práce… v klidu zvládá se…? To je výhodné!
Kafíčko…?... hm… stále sladké, stále hořké…vždy potěší…? To je bezvadné!
Důchod jako pohádka…?...hm … obávám se, že jen v pohádkách?... To je škoda!

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Jsem v důchodu desátý rok a ještě jsem se ani vteřinu nenudila. První dva roky jsem trávila s těžce nemocným manželem. Díky mému důchodu mohl umřít v mé péči v klidu a pohodě domova. Když zemřel, rok jsem se dávala dohromady po infarktu. Jezdila jsem za vnoučaty, věnovala se turistice s přáteli. Když jsem se před čtyřmi lety dolámala, měla jsem spoustu času na přemýšlení, co s životem, až se zas postavím na nohy. Povedlo se a já se rozhodla, že ještě nejsem tak stará, abych nemohla spojit svůj život s někým, kdo by o to stál. Měla jsem štěstí, našel se takový. Nemáme zahrádku, vnoučata jsou daleko, zdraví občas připomene, že už nejsme nejmladší, přesto jsme v pohodě a snažíme se konečnou fázi své pozemské pouti vyplnit činností nám oběma dostupnou a milou. Radujeme se z každého nového dne a děkujeme za štěstí, že jsme se našli. Jsme si vědomi toho, že může být hůř, ale život už je takový. Jsem vděčná za to, že jsem se důchodu dožila. Mnohým se takového štěstí nedostane.
Alena Tollarová
Já stále ještě kudy chodím, tudy volám "Ten důchod nemá chybu! Zatím." Dělám teď to, na co jsem neměla čas, když jsem trávila skoro celé dny v práci a soukromí nestíhala. A protože zdraví zatím slouží, bavím se životem jak to jde. Při vědomí toho, že tato pohádka určitě nebude trvat věčně.
Olga Štolbová
Spokojený důchodce ? ! ? - Ano i ne, pohádka to sice už být nemůže a na pohodu ze zahrádky a u kafíčka se musíme pěkně snažit, ale pořád to jde.
Vladka Steinová
Dobrý den, na každého jednou čeká ukončení práce a většina z nás to má asi za sebou. A je na každém z nás, jak k tomu přistoupíme,jak budeme žít dále. Myslím, že většině se podařilo-podaří žít důstojně, pracovat pro potěšení, zabývat se svým světem a svými zálibami i být dobrými babičkami-dědečky. A SOUHLASÍM, DŘÍVĚ BYLI LIDÉ ŠŤASTNĚJŠÍ.
Nina Šachová
Ano, paní Caklová, i můj názor na důchodový věk je totožný s vámi. Dříve jsem myslela, že důchodci jen čekají pomalu na smrt.....jsem 4 letý důchodce a jsem šťastná a spokojená, jak jsem pomalu nebyla celý život. Dělám si co chci, s nadhledem svých let, těším se na každý nový den, co mi přinese, věnuji se svým zvířatům, dětem, koníčkům, své zahrádce, i tomu nezbytnému kafíčku venku na zahradě a nikam nepospíchám. Mám klid v duši, a to je hrozně důležité. Raduji se ze života. I já jsem se účastnila v dětství podvečerním sezením pod kaštany s babičkou a jejími společnicemi, pletly, vyšívaly, vyprávěly nezapomenutelné příběhy. Na tu atmosféru nikdy nezapomenu. Škoda, že už není a nikdy se nevrátí. A tak se občas tajně pomodlím u kapličky v polích za vesnicí, že mi dopřává ve zdraví tyhle nádherné dny a prosím o další. Uvidíme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...