Levandule pro radost

Levandule pro radost

19. 10. 2014

Miluji levanduli. Mám na zahradě deset keříků a začátkem července stříhám květenství a svazuji do kytiček. Musím vystihnout okamžik, kdy tak třetina kvítků rozkvete, aby květy voněly a přitom nezhnědly po odkvětu.

V zimě si ušiji pytlíčky s výšivkami levandulí, stuhy musí být v lila barvě. Naplněné lístečky a kvítky krásně voní, stačí je promnout v prstech a vůně zesílí. Levandule musí být i na bedýnce s výrobky. Je ozdobena ubrouskovou technikou.

S levandulí si lze hrát i jinak. Věnečky, paličky a srdíčka, obrázek s nalepenými stonky nebo závěs na stěnu.

zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Hanko, taky miluji levanduli. Mám ji i na zahradě, ale nic z ní netvořím. Musím se polepšit.
Hana Rypáčková
Hlavně , že pro nás všechny po zimě zase bude léto provoněné levandulí..
Marie Magdalena Klosová
Levandule mám ještě plnou duši a v kuchyni skleničku levandulového medu z Provence.Voní jako celý lán těch modrých "bochánků".Je krásná a vaše záliba rovněž.
Zoja Sedláčková
Moc hezké výrobky. Levanduli mám na zahradě také, dělám z ní závěsy do skříní, takové jednoduché. Tak parádní věci neumím, nemám na to trpělivost.
Olga Štolbová
Hani moc pěkně jsi posala a poradila, možná také něco zkusím...Díky ♥
Vladka Steinová
Pěkně a voňavě napsáno, ať už je levandule z Provence, z Hvaru,či od nás, je krásná a voňavá a Vy, paní Hanko, jste to vystihla nádherně.
Jitka Chodorová
Moc pěkná a voňavá záliba,no a šikovné ruce k tomu,potěšila jste mě Hanko!
Hana Rypáčková
V Provence modré bochánky na polích.... Na zahrádce ji navštěvují čmeláci a taky voní..A pak to hraní a radost z dárků. .Doporučuji pěstovat pro radost.
Zuzana Pivcová
Levandule je krásná, ale setkávám se s ní bohužel jen na berounských hrnčířských trzích, kde ji mají standardně u jednoho krámku ve všech podobách, ale výrobky z ní jsou drahé. Mám ji stále nějak spojenou s Francií a ani nevím, že ji třeba Hana nebo Alena mají plnou zahrádku.Teď nestačím koukat.
Soňa Prachfeldová
tu vůni jsem kdysi nemusela, ale od té doby co mám levanduli na skalce, tak ji opatruji a také všude rozvěšuji a navíc když to takhle krásně zpracujete - paráda !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...