Moje vernisáž: Dárek

Moje vernisáž: Dárek

29. 10. 2014

Přátelé, vítejte na mé vernisáži s názvem DÁREK. Dostala jsem ho k 80. narozeninám od mých dcer. Mám moc hezké vzpomínky na poznávací plavbu po Středozemním moři.

I když cesta proběhla již v květnu, stále mne potěší pohled na snímky z té krásné dovolené a ráda se o toto s Vámi podělím. Co mne během plavby zaujalo, jsem zachytila fotoaparátem. Nepatrnou část toho Vám nabízím ke zhlédnutí.

Díky, že jste se na chvilku zastavili. Zdraví nadšená foto-amatérka a autorka Lída Ráblová z Nového Boru.

 

Vernisáž fotografií je soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.
vernisáž
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Takový krásný dárek od dětí málokdo dostane.Nafotila jste i hezké snímky.Moc Vám to přeji.Máte krásné vzpomínky.
Ludmila RÁBLOVÁ
Zdravím všechny koho zaujala moje vernisáž " DÁREK".Vaše ohlasy mě opravdu potěšili.Ráda o dovolené na lodi se podrobněji někdy rozepíši. Zatím něco málo o mě a stručně k plavbě.Mám tři děti 2 dcery a 1syna ,3vnučky,3vnuky a 4pravnoučata a jeden kardiostimulátor.Jak to s tou lodí začalo. Celý život jsem si to tajně přála. Ani nevím,že bych se někdy zmínila.Zkrátka 1.dubna mi " moje holky" předaly dárkový poukaz na mé jméno "Poznávací plavba po Středozemním moři",Myslela jsem že je to apríl když mě starší dcera také Ludmila ujistila, že nejde o žádný vtip a že jede se mnou a že je to dárek k těm kulatinám zažila jsem z radosti asi menší šok! Nikdy bych nevěřila, že se mi někdy splní "utajovaný " sen a děti se o to postarají.Ve stručnosti popíši trasu našeho putování po vodě.7.5. z Brna do Říma, na který jsme měli celýden.A po přespání hurá směr moře a vstříc novým zážitkům.Přístav Civitaveccia a první pohled na naši loď,což mě úplně ohromilo a to jsem ještě ani netušila co mě všechno čeká.Další přístav La Spezia pak už nás vítala Marseille.Asi po36 hodinách po širém moři jsme přistáli v Tunisku ,dále jsme objevili Maltu.Hlavní město Valleta mě úplně okouzlila až tak ,že na ten dojem myslím často ještě teď.Je to zvláštní.Pak už jen Sicilie.Tam se naše lodička pohupovala přímo u komunikace.Jak je vidět na fotkách.Ty jsem měla vzorně seřazené jak se plulo, ale počítač si je srovnal podle svého.Nechápu to.Tak už zbývá vrátit se do přístavu kde začala naše cesta a návrat domů.Shrnu to už jen jednou větou N á d h e r n ý z á ž i t e k předčilo to všechno to co jsem si vysnila. Mám do konce života na co vzpomínat!! P.S. Co Vás zajímalo špatně mi vůbec nebylo, na cenu jsem se neptala stejně by mi to neřekly /byl to opravdu dárek !!! / ani jsem se nebála a zvládla různé výstupy i z"budíkem" a moji fotku určitě dodám.Vy jste mě tak krásně přijali až jsem byla dojatá. Takže jsem už Vaše Lída Ráblová.
Zdeňka Vítková
Možná by jste měla vložit osobní Vaší fotografii do výběru "zralých " modelek, ve vašem věku jich tam mnoho není.Nebo do svého profilu,čtenáři by rádi poznali tak vitální ženu, jako jste Vy.Přeji hlavně zdraví
Marie Magdalena Klosová
Jste obdivuhodná!Ať Vám ještě dlouho vydrží chuť cestovat a energie cestování provozovat.Pěkné vzpomínky i fotografie.
Milada Salajková
Blahopřeji, obdivuji Vaši odvahu a sílu užít si všechnu tu krásu. Lodě a moře, pro mě už jen vzpomínka.
Eva Balúchová
Dostala jste krásný dárek,máte hodné děti a nádherné fotky.Ovšem nejvíc mě zaujal Váš věk.Obdivuji,že jste schopná v 80 letech zvládnout tak náročnou cestu. Přeji Vám ať Vám Vaše kondice dlouho vydrží.
Zuzana Pivcová
Předně chci říct, že máte dobré dcery, v řadě případů by děti usoudily, že matka ve Vašem věku už takový zájezd nepotřebuje a neužije. Anebo by maminka naopak naspořila na zájezd jim. Dále konstatuji, že jste báječná cestovatelka s pozorovacím talentem, o čemž svědčí Vaše fotky. No, a když jste si na to vše v pohodě troufla, tak jste zřejmě i v dobré kondici. To vše mě utvrzuje v přesvědčení, že dnešní mnohé osmdesátnice vskutku nejsou žádné stařenky. Máte mé sympatie!
Růžena Antlová
Krásná dovolená a snímky jedna báseň !!
Hana Rypáčková
Pěkný dáreček! Jistě dalo práci vybrat fotky, bylo co zdokumentovat.Takovým Titanikem- to se asi MOC NEHOUPÁ...A zážitek na dlouho...
Zoja Sedláčková
Určitě krásné putování ale asi i náročné. Nedovedu si představit, že bych absolvovala tak dlouhou dobu na lodi. Jen jednou jsem se nechala nalákat na přejezd trajektem z ostrova Samos do Itálie. Byl skoro stejně obrovský, jako tato loď. Všichni tvrdili, že se ani nehne. Pro mne se hýbala až moc. V noci přišla silná bouře, na některých místech se ani nepodařilo přistát, měli jsme sedmihodinové zpoždění, nic z plavby jsem si neužila, ležela jsem v kajutě a umírala na mořskou nemoc.Houpala jsem se ještě druhý den na oslavě prvních narozenin svého vnuka. Proto cestuji raději letadlem a na místě pak vypůjčeným automobilem. Je zajímavé, že v něm mi špatně nebývá. Ale opravdu byste měla napsat více i přidat více galerií s obrázky. Tiše vám závidím schopnost cestovat v tomto věku a přeji ještě hodně dalších zážitků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.