Má vernisáž fotografií: Hřbitovní kvítí

Má vernisáž fotografií: Hřbitovní kvítí

13. 10. 2014

Miluji přírodu, miluji vše živé. Gratulantům vždy říkávám, že jestli kytku, tak mi mají přinést živou v květináči.

Je začátek října, sobota dopoledne. Odvoleno už mám a muž se chystá na hřbitov (sám ne, na to je ještě hodně živý) opravovat náhrobek rodičům. Tak mne vzal s sebou...prý abych věděla, do čeho jdu :).

Vzala jsem foťák. Ten mám vlastně u sebe skoro pořád, jeden nikdy neví, jaká scenérie se mu nabídne, a pak by si mohl vlasy vyškubat, že to nemůže zvěčnit. A jak tak při cestě k našemu hrobu obdivuji na hrobech pestrou škálu všesvatníků, zpozorovala jsem tvory, které zrovna moc nemiluju. Neuvěříte. Lítala kolem mne spousta vos. Zrovna na našem náhrobku ve vitrínce na fotografie si udělaly hnízdo a zuřily, když jsme je začali přesvědčovat, že tam bydlí neoprávněně.

Nejdřív jsme jeli zpět pro BIOLIT. Marnost nad marnost. Museli jsme volat odborníky. Přijeli starobohumínští hasiči a začali s odstraňováním nepovoleného vosího příbytku. A protože vyhnali i nás, začala jsem se toulat kolem hrobů a cvakat spoušť. 

Nerudovo Hřbitovní kvítí je pesimistická sbírka básní o zlu, tmě... Na rozdíl od Nerudy, moje Hřbitovní kvítí je plné barev a slunečního jasu. Nuže, posuďte sami, prosím.

 

Vernisáž fotografií je nová soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.
vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Helenko, já přicházím k Tvé vernisáži opožděně, ale v souladu s tematikou se mi chce říct, že s křížkem po funuse. Musím napsat, že oceňuji Tvůj velký smysl pro humor, který Ty máš a umíš ho použít v každé situaci. Proto se mi líbí nejen Tvůj boj s vosami, ale i krásné fotky. Hřbitovy jsem dříve neměla ráda. Po mnoha letech se ve mně něco zlomilo a nyní jsem na tom podobně jako Dagmar, Zuzka a další...
Marie Bartošová
Hezké fotky. Zvláště se mi líbí ta ostříhaná travina a čistec vlnatý, zaječí ouško. Také ten úsměvný text :))
Soňa Prachfeldová
Helenko prima, a jak říká Olinka, samá kytka žádné zle.
Olga Štolbová
Helenko prima. Dobře jsi udělala, žes nám to nafotila, aspoň se tam můžeme těšit, mezi takovou krásou nám zle nebude. ***
Zuzana Pivcová
Zvláštní, Dášo, já jsem teď byla na srazu se spolužáky, zašla jsem na místní hřbitov, kde jsou pohřbeni mí prapředci, ale pak mě zaujaly náhrobky, nejprve se jmény lidí, hlavně učitelů, které jsem znala v dětství, pak ale všeobecně, i třeba jako umělecká díla.
VANDA Blaškovič
Na hřbitově se potkávají spřízněné duše a je jedno v jaké formě energie živé či mrtvé...jedna podporuje druhou...krásné ! Děkuji.
Dagmar Pravečková
Děkuji, už jsem si myslela, že jsem "ňáká" divná, když fotím na hřbitovech. Mohly bychom dát spolu dohromady vernisáž hřbitovního kvítí a náhrobků. Těch mám dostatek. Zajímavých z Čech i ze zahraničí... Ale nebudu Vám nápad kazit. Je originální.
Hana Rypáčková
Nemusí být na hřbitově vždy smutno...
Dana Kolářová
Nejen dnešní zamračený den barevné kvítí rozjasní. Hezké.
Jana Šenbergerová
Hřbitovy jsou jedny z nejrozkvetlejších zahrad, co znám. Tvoje vernisáž je toho přesvědčivým důkazem. I ten nápad srovnat hřbitovní kvítí s Hřbitovním kvítím Nerudovým se cení. Zrovna dnes tam jdu doprovodit svou bývalou kolegyni. Bohužel naposled.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...