Foto

Můj fígl: Kam s těmi knoflíky a knoflíčky

18. 9. 2014

Tak jsem si po dlouhé době opět hrála. Hraní, tak říkám výrobě oblečení pro hračky svých holčiček, vnučky Bohdanky a pravnučky Natálky. Někdy pro ně dokonce ty hračky i vyrábím. Taky jsem to dělala roky předtím pro jejich sourozence. Háčkuji, šiji i pletu na panenky a plyšová zvířátka. Vyrobila jsem několikrát celé maňáskové divadlo. Dcera jako učitelka MŠ při nemocnici si s dětmi vyhrála a po uzdravení šli panáčci s pacienty domů.

A k takovému hraní jsou zapotřebí knoflíky, knoflíčky i korálky. Mám jich nepočítaně, plnou zásuvku. Hledám, hrabu a prohrabuji. Pozor, nepíchni se o jehlu! Mám už dva knoflíčky, tři a prosím, prosím, potřebuji ještě jeden!

Když jsem cpala do odpadkového koše další prázdnou krabici od mojí oblíbené bomboniery, ty prázdné zlaté mističky z křupavé folie mi vnukly nápad. Roztřídím a uložím do nich své třpytivé poklady a získám přehled. Teď se dívám na knoflíčky do krabic. Knoflíky s kytičkama, kamínky, pozlátkem, malé, větší, velké. A navíc, mám tam uklizeno. 

Doporučuji všem!

Můj fígl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Za "dlouhých zimních večerů" při sledování telky , třídím knoflíky tak, že stejné navlékám na silnou nit a pak sváži. Nemusím se bát, že se mi rozsypou a najdu vždy stejné najednou.
Hana Rypáčková
Mám po mamince švadleně pixly s knoflíky a vnoučata vždy dala přednost hrát si s nimi, třídit je podle velikosti a barvy.Kluci si dělali řady vojáků a holčičky třídy dětí....Udělala jsem si z nějakých na chatě takový závěsný kolotoč, ve větru cinká...Ale ještě budou v rodině dva mrňousové a tak nevím...Jestli nebudou mít hned iPod.Zkusím dát obrázek na galerii.
VANDA Blaškovič
Miloučké...mně malý kulatý zelený knoflíček potažený látkou připomíná maminku, už je ušmudlaný, otrhaný a vnoučata se diví, proč ho nevyhodím...ještě by nechápaly....
Jana Šenbergerová
Už nešiju, ale knoflíků mám pořád požehnaně. Občas se některý hodí, ale už je nepotřebuji mít roztříděné moc systematicky, tak jsem jen někdy podle barevnosti, jindy podle velikosti nebo užitečnosti roztřídila do malých sklenic se šroubovacími víčky. Občas slouží dětem ke hraní. Máte hezkého koníčka. Váš nápad umožňuje rychlejší výběr, nemusíte přebrat celou hromadu. :-)
Milada Salajková
Vážená paní Marie Magdaleno, ráda čtu nové věci. Zvláště ty, co jsou zajímavé, mají jiskru, vyloudí úsměv a pobaví. Mám trochu problém s vyhledáváním, proto ten časový odstup.
Marie Magdalena Klosová
Milá Miladko,nakoukla jsem "náhodou"/tedy nic není náhoda/do svého "Moje zamlada"a s potěšením zjistila,že tam přibyla Vaše reakce teprve v září! Díky za ni a přeji,abyste se cítila taky "nakažena".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.