Houbový pekáček

Houbový pekáček

26. 8. 2014

Opravdová mňamka je nejlepší z "pevnějších" hub. Já neměla letos to štěstí, tak přikládám recept jen z těch nalezených.

Nakrájíme houby (například růžovky) na větší kousky, stačí na čtvrtky. Na kastrůlku osmažíme nakrájenou anglickou slaninu nebo dobré uzené, přidáme houby, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a zalijeme smetanou - nejlépe na šlehání. Pečeme asi 45 min až 1 hod. při 200 stupních.

Podáváme s bramborem, kaší ale i chlebem. Je to mňamka. Všem přeji dobrou chuť.

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.
houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Žichovská
Vyzkoušela jsem a opravdu je to mňamka, jak píše Marie. Můžu jen doporučit.
Růžena Antlová
tenhle recept neznám dnes jdu na houby tak jestli něco najdu tak vyzkouším ,růžovky nesbírám ,ale suchohřiby a smrkové hřiby ano.
Jana Šenbergerová
Přestože jsem po večeři, sbíhají se mi sliny. Houby mám ráda na všechny způsoby. Zatím jsme žádné nenasbírali, ale po dešti se na ně vypravíme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.