Dvojčata Petr a Matěj
Formanové mají kulatiny

Dvojčata Petr a Matěj
Formanové mají kulatiny

22. 8. 2014

Padesáté narozeniny oslaví v sobotu 23. srpna slavní synové ještě slavnějšího oscarového režiséra, dvojčata Matěj a Petr Formanovi (Matěj je o pět minut starší). 

Matěj vystudoval televizní a filmovou grafiku na VŠUP, Petr loutkoherectví na DAMU. Kromě filmu bratři společně vystupovali na Divadelních poutích na Střeleckém ostrově. Časem začali vystupovat s autorskými představeními například v Divadle v Řeznické, v divadle U Hasičů a podobně. 

Matěj se dnes věnuje především divadlu a výtvarnému umění, působí jako ilustrátor knih a organizátor výtvarných workshopů. Petr zůstal dodnes věrný filmu a je uměleckým šéfem projektu Plzeň 2015, kdy tato západočeská metropole bude Evropským hlavním městem kultury. Jedním z jejich společných projektů je loď Tajemství Divadla bratří Formanů, která v létě kotví na náplavce na pražské Výtoni a je dějištěm divadelních a tanečních představení. 

herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Ano, k té lodi bratří Formanů jsme se loni náhodně dostali, tak jsme vlezli dovnitř, nebylo sice právě žádné představení, ale vevnitř byla občerstvovna a dole v podpalubí divadelní sál, různé fotky, loutky, obrazy, všechno bylo takové velice avantgardní a většinou mladá umělecky zaměřená společnost Moc se mi tam líbilo.
Miroslav Štorch
Kdysi dávno jsem učil tělesnou výchovu jako student na praxi v Praze 3 na Žižkově, kde navštěvovali sportovní atletické třídy i bratři Formanové. A tak jsem je i pár hodin učil gymnastiku a atletiku. Netušil jsem, že už je jim 50 let. Léta běží vážení. Tehdy tam chodil na školu i syn fotbalisty Andreje Kvašňáka. Nedávno jsem potkal jednoho z bratrů Formanů po divadelním představení na jejich lodi, která byla zakotvená v Ústí nad Labem. Pochopitelně si mne nepamatoval, ale sportovní třídy kam chodili s bratrem ano. S úsměvem říkal, že se ve sportovních třídách pěkně vyřádili. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%