Milada Salajková
3.6.2014 21:06
Už víme co tim chtěl básník říct a ty ostatni řeči, děcka děcka!
Miroslav Štorch
3.6.2014 11:36
Děkuji pane Libánský za dlouhý vysvětlující komentář. Jsem také proti jakékoliv uniformitě a toleruji i vzhled spoluobčanů s vysokým vyčesaným čírem, ale vždy mne zajímá co se skrývá za myšlenky v hlavě pod takovým účesem. Pokud neškodí někomu z ostatních lidí, tak je mi jedno co na hlavě má. O šatech v říkance nepíšu, ale souvisí to se životním stylem každého z nás.
Jiří Libánský
2.6.2014 23:37
Pane Štorchu, kdo mě zná, ví jak chodím oblečený nápadně a nepřehlédnutelně. A to už od doby, kdy jsem pracoval v Domě módy na Václaváku a objevil jsem kouzlo jedinečnosti v oblékání. Tetování se vyhýbám. Střídám různé styly oblékání a těžko najít motiv, který by se hodil ke všemu. V současné době obsahuje můj šatník styl gothic, punk, ethno, rock, C&W, Woodland camouflage (maskáče), bikers leader a tuxedo. A každý styl většinou v několika variacích a ještě zimní i letní. Včetně všech doplňků, některého spodního prádla, pyžam a nočních košil, bot atd. Někdo sbírá rádia, někdo podpisy zpěváků. Já mám spoustu hadrů, utříděných podle stylů a nenechám si je sežrat moly, ale hezky je postupně provětrávám.
Na vojně jsme měli všichni stejnou uniformu a přece jsem své spolubojovníky dokázal rozlišit. V tom máte pane Štorchu pravdu.
Ale snaha, vyčlenit se z davu a být vnímán jako samostatný a originální jedinec je něco jiného.
Severokorejský režim se snaží zabránit západním vlivům i co se týče prostého výběru účesu. Tamější ženy si tak mohou zvolit jednu z 18 variant, muži jich mají na výběr ještě méně, pouhých deset.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/pro-zeny-18-ucesu-pro-muze-deset-kldr-prikazuje-jak-se-cesat-paj-/zpravy-svet.aspx?c=A130223_190328_ln_zahranici_mtr
Miroslav Štorch
2.6.2014 20:23
Nadsázku pana Libánského ve verších chápu, ale domnívám se, že lidé jsou natolik různí, že se snadno odliší, i když budou podobně oblečení. Naštěstí dámy chtějí většinou nosit jiné oblečení než ostatní paní v okolí. :-)
Miroslav Štorch
2.6.2014 20:14
Paní Šimková oceňuji, že jste se pokusila o tři otázky ve verších, ale jsou zbytečné. Odpovědi už byly dány. Někteří registrovaní čtenáři tady nemají na profilu fotografie, ale já ji tam mám a nic neskrývám. Moje manželka si nechala původní jméno, aby nemusela měnit všechny doklady. Tady na profilu má fotografii a kdysi byla skutečnou modelkou, ale mezi seniorky se nehlásila :-) http://storch.m.sweb.cz/Dagmar-1.jpg
Zuzana Pivcová
2.6.2014 13:28
Nemyslím si osobně, že různé vnější "úpravy" jsou na člověku to špatné. Někdy je to otázka módy, jindy možná snaha zakrýt nějakou vnitřní nejistotu či malé sebevědomí. Horší je, když někdo jiným škodí a ubližuje. A to může i s andělskou tváří. Jinak, ať si každý chodí, jak chce, pokud mu to třeba nezakáže zaměstnavatel. To už je jiná věc.
Hana Šimková
2.6.2014 10:42
Proč se ptáte, když to znáte?Vaše tvář je obnažená? Jak vypadá vaše žena?
Miroslav Štorch
2.6.2014 10:32
Díky pane Libánský z Libčic za popůlnoční ftipný rýmovaný příspěvek. Pochopitelně odpověď všichni známe, ale byla to jen malá provokace k odpovědím. Většina lidí chce vylepšit svůj vzhled a lišit se od ostatních. Někdy umělými barvami na vlasy, rtěnkami, řasenkami, make-upy, líčidly i tetováním. Někdo si přidá piercing, aby byl zajímavější, ale někdo tu vnější úpravu nepotřebuje a jen se usměje. Naštěstí modelky seniorky byly na přehlídkách usměvavé a ne chladné jako vychrtlé profesionálky na módních molech ve světě. Strašný zážitek bylo pro mne setkání s mužem s fialovou rtěnkou a fialově nalakovanými nehty. Ale dnes je to už celkem běžné. Dříve bylo tetování znakem podsvětí a dnes ho najdeme i u dětí a mládeže. To je zvláštní vývoj. :-)
Jiří Libánský
2.6.2014 00:35
Stejně tlustí stejně velcí
podobní jak vejce vejci
lidi by se nepoznali
i kdyby se dlouho znali
Nosili bychom přátelé
asi číslo na čele.