Soutěž: Poprvé na zaoceánské lodi
Ilustrační foto: pixabay.com

Soutěž: Poprvé na zaoceánské lodi

1. 3. 2016

Moje poprvé se odehrálo teprve nedávno, byť jsem narozená 4.6.1934. Dostala jsem dárek, co dárek, přímo dar od mých dvou dcer - plavbu lodí po Středozemním moři na 10 dní. Celý život to bylo moje tajné přání.

Ani už nevím, u jaké příležitosti jsem se o tom zmínila. Nikdy by mne nenapadlo,že by se mi to splnilo. Moje "holky" mi předaly dárkový poukaz a já myslela, že je to apríl. Bylo to právě 1.dubna. Nechtěla jsem tomu věřit, až když mi jedna z nich oznámila,že pojedeme spolu, jsem to pochopila a byla šťastná!

Tak jak to dobrodružství vlastně začalo. Autobusem do Říma, kdy celou cestu pršelo. Ale Řím nás přivítal už sluníčkem. Viděli jsme ty nejznámější a nejkásnější místa i se zasvěceným komentářem. Po celodenním putování nocleh v hotelu a ráno hurá směr moře.

V přístavu Civitaveccia jsme se nalodili. Z lodi jsem byla úplně unešená. A to jsem ještě netušila, jaké zážitky mne čekají! Dále nás vítaly přístavy: La Spezia, Marseille, La Goulette - Tunisko, Valetta - Malta ,Trapani -Sicilie a opět Civitaveccia.

Vůbec se mi nechce věřit,že na sklonku života se mi splní sen. Teprve postupně všechny zážitky vstřebávám. Tak to bylo moje čerstvé poprvé a díky za to.

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lancová
Velmi pěkně popsaný krásný zážitek. Gratuluji. :-)))
Zuzana Pivcová
Znám asi 3 lidi, kteří obdobnou plavbu absolvovali a nemohli si to vynachválit. Je ale pravda, že byli o něco mladší. Tím víc Vám fandím , a když budete mít příležitost, proč byste nejela poprvé zase někam jinam? :-)
Anna Potůčková
Tak takový dárek by se mně také líbil, jen bych se bála nějakého neštěstí na moři
Hana Rypáčková
Věřím, že se na cestu hezky vzpomíná....
Růžena Antlová
Splněný sen zahřál u srdíčka protože byl darovaný s láskou pro maminku od dcer
Alena Várošová
Milá paní Ludmilo,splnil se Vám životní sen a to je důležité.Hezky jste to napsala.
Ladislav Vesecký
Od srdce přeji. Super dárek.
Helena Votíková
Paní Ludmilo máte báječné dcery. Čtu a usmívám se. Nádherný dárek a krásné poprvé.
Eva Mužíková
Paní Ludmilo, tak to je opravdu krásné : " POPRVÉ ". Skláním se před Vaší odvahou, já bych asi takovou plavbu na otevřeném moři nezvládla, přestože toto vždy bylo i mým snem.. Přeji Vám hodně dalších splněných přání ...
Jana Šenbergerová
A pak že sny se plní jen o Vánocích ... Takový krásný zážitek a vzpomínky už vám zůstanou. Je hezké, že jste se s námi o něj podělila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.