Narazila jsem na zajímavou knížečku od Cal Oreyové: Zázračná síla octa. Moudrosti si nechci nechat pouze pro sebe, proto vám něco z toho nabízím.
Ták třeba. Máme si zapamatovat. Podle posledních výzkumů mají jablečný a vinný ocet, pro jejichž výrobu se používají celá jablka a červené hrozny, stejně jako další zdravé octy, následující zdravotní účinky:
- odbourávají tuk
- podporují imunitní systém
- snižují krevní tlak
- snižují riziko nemocí srdce a cév
- chrání před rakovinoui
- zpomalují stárnutí.
Ocet, jablečný i vinný, bojuje proti nemocem a prodlužuje život:
- jako bezpečné a účinné potravinové konzervovadlo
- usmrcuje bakterie napadající potraviny
- podporuje trávení
- má preventivní účinky proti infekcím
- posiluje imunitní systém
- účinkuje proti virům.
- Draslík v jablečném octě odstraňuje únavu a obnovuje vitalitu.
- Jablečný ocet má léčivé účinky při vnějším i vnitřním užívání - od lupů až po úpravu trávení.
- Jablečný ocet odstraňuje pálení žáhy i kulhání.
- Jablečný ocet posiluje imunitní systém a prodlužuje život.