Jak jsem porazila strom

Jak jsem porazila strom

9. 4. 2014

Naše generace byla zvyklá fyzicky pracovat již od mládí. Ve stáří  - jako když jsme to našli.

Navštívila jsem své potomky na jejich chalupě. V zahradě měli suchý strom a na moje rady, aby ho podřezali a zlikvidovali, jen krčili rameny. No jo, půjčím si elektrickou pilu a podříznu to, řekl zeť. Kdo ví, kam to spadne a zmrzačí nás to, řekla dcera. To se opakovalo při každé mé návštěvě. Pro ně neřešitelný problém.

Jedno krásné nedělní ráno jsem se u nich na chalupě probudila v 5 hodin. Ptáci švitořili, všechno vonělo, hmyz bzučel...Vzala jsem ruční pilu, štafle a strom jsem v pohodě shora ořezala a nakonec uřízla i kmen. Byla to jedna z mých těžších prací v životě, ale já jsem to se svojí energií zvládla.

Mladí vstávali po deváté hodině. Nevěřili svým očím. "K snídani si přeju dva párky s křenem, to víte, energie se musí doplňovat!" křikla jsem jim v ústrety. U snídaně jsem byla příjemně unavená s pocitem moudrého, hrdého a  silného stáří. 

 

Máte nějaký fígl, jak šetřit energiemi? Změnili jste dodavatele? A co vaše životní energie? Máte jí dostatek? Jak dobíjíte své baterky? Pište na téma "Moje energie", nejlepší příspěvek oceníme!
energie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Jste šikulka! Ať vám energie a elán vydrží co nejdéle.
Lidmila Nejedlá
Manuální práce je výborná terapie. Duši uklidňuje, tělo posiluje, mozek aktivuje ,organizmus odtučňuje a výsledek má vždy nějaký smysl. A to vše nezávisle na věku.
Růžena Antlová
naše generace byla na dřinu zvyklá to je svatá pravda.Někdy se cítím i s přibývajícími léty že bych nějaký strom ještě taky pokácela tedy ne žádný silný kmen spíš tenký kmínek .Poslední dobou energie odpochodovala někam daleko a nechce se ke mě vrátit . Vy jste dokázala dětem že nejste žádná padavka .Museli být hodně překvapení když viděli strom ležet .
Svatava Páleníková
Tak tomu řílkám fortel. Také si mnohdy udělám rlzné věci raději sama, než abych čekala na to, až se zvedne můj muž či snad děti. To se mi spíše ještě snaží pomoci vnoučata. Ale strom bych asi neporazila :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.