ČT natáčí nový seriál
s Miroslavem Donutilem

ČT natáčí nový seriál
s Miroslavem Donutilem

8. 4. 2014

Česká televize začala natáčet nový seriál s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Dílo, inspirované britským originálem Doc Martin, vypráví příběhy špičkového chirurga Martina Elingera, který se přestěhuje do zapomenuté vesničky v Beskydech. Kvůli svému arogantnímu chování má ale problém zapadnout mezi místní obyvatele.

Kromě Miroslava Donutila se v seriálu objeví Jitka Čvančarová, Václav Kopta, Tomáš Měcháček nebo Jana Štepánková. "Elinger se chová specificky, ale u lékařů záleží jako u každé profese hlavně na tom, zda jsou dobří nebo špatní. A tohle je dobrý doktor," uvedl Donutil, kterého zaujal především scénář. "Mně se líbí, že to vlastně ani není seriál. Každá epizoda se věnuje jednomu ucelenému příběhu a moje postava prochází celým dějem," dodal.

Podle Vratislava Šlajera, producenta filmové společnosti Bionaut, která seriál pro Českou televizi vyrábí, se diváci mohou těšit na vtipné dialogy, zábavné postavy a ty nejlepší české a slovenské herce. "Příběhy mají rychlé tempo, originální lékařské zápletky a především humor. Navíc se děj odehrává v nádherném prostředí Beskyd, takže bude na co koukat," míní producent.

Režisérem seriálu s pracovním názvem Doktor Martin je Petr Zahrádka, na scénáři inspirovaném britským originálem se podílejí Štefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš Končinsky a Ondřej Provazník, autoři Nevinných lží, Terapie či filmů Pouta a Smradi. Podle jejich scénáře se vedle Donutila v seriálu objeví hlavně mladé postavy, které lékaře nenechají pokračovat v zaběhlých kolejích věčného mrzouta.

V rolích ulítlé a drzé sestřičky se dále ukáže vycházející slovenská hvězda Gabriela Marcinková. Roli osudové ženy - učitelky z místní základky zahraje Jitka Čvančarová. "Budeme pracovat i s mnoha herci z moravsko-slovenského pomezí, kde se příběh odehrává, což je i pro mě nové a velice zábavné," dodal Zahrádka, který má za sebou například režírování v rámci cyklu České televize Škoda lásky a Nevinné lži.

Seriál natáčí Česká televize v koprodukci se slovenskou RTVS a ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes.

Česká televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tak na ten se podívám. Pan Donutil je pan herec, který určitě zazáří i jako pan doktor. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%