Konec cesty za snem!

Konec cesty za snem!

7. 2. 2014

Byla to cesta dlouhá, trnitá, náročná na trpělivost, ale šťastně skončila. Knížka pohádek pro nejmenší, Pohádky pro Adélku, byly vydány letos v lednu.

Pohádky jsem milovala od dětství a mám je ráda stále. Vypravované před spaním, pohádky obrázkové a následně knížky pohádkové, filmové, divadelní. Není divu, že po čase, když jsem pracovala v knihovně, mě stále více pronásledovala myšlenka, napsat pohádky podle svých představ. Spojit lásku k přírodě s láskou ke knize. Ovšem, teď mně napadá, že pohádka o houbách vlastně chybí. Příroda je po všech stránkách inspirující zrovna tak, jako pohádkové postavy.

Pohádky se snaží ukázat především dětem, jak je důležité mít vztah k přírodě. Každá pohádka je spojena s jedním ročním obdobím a seznamuje s přírodou i knižním prostředím. Obsahuje přímou řeč, kterou mohou ti, kteří dětem čtou nahlas využít k otázkám i odpovědím.

Vyprávění začíná tím, jak malá holčička Adélka přijela k babičce na zotavenou. Aby se jí nestýskalo po mamince, začala jí babička vyprávět pohádky.

Pohádkové vyprávění je určeno nejen dětem, ale i dospělým, kteří mají rádi pohádky, které podporují dětskou fantazii, představivost, slovní zásobu a schopnost soustředění.

A zda pohádky obsahují, co slibují? Není nic jednoduššího, než si je nebo vnoučátkům přečíst. Přeji všem - alespoň doufám - příjemné zážitky.

knihovna knihy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji pane Libánský.
Jiří Libánský
Psát pro děti je úžasná věc. K vydání knihy blahopřeji.
Dana Kolářová
Jestliže vás knížka zaujala, lze ji objednat jen na této adrese http://www.stahuj-knihy.cz/stahujknihy/eshop/0/3/5/723-Kolarova-Danuse-Pohadky-pro-Adelku Hezké počtení a všem dětem krásné setkávání s pohádkami.
Dana Kolářová
Růženko, děkuji. Jsi velká pokušitelka, ale druhý díl? Nevím, nevím…ovšem na druhou stranu ta houbařská pohádka opravdu schází… :-)
Dana Kolářová
Alenko, těší mě, že se Ti pohádky líbí, moc děkuji a vnučkám přeji krásné usínání.
Dana Kolářová
Olinko, děkuji. I dospělí mohou u pohádek snít...
Dana Kolářová
Jano, děkuji za přání. Ano, běh na dlouhou trať a potom velká radost!
Dana Kolářová
Děkuji Zuzano. Snad se mi podařilo kouzlit se slovy tak jako Vy ve svých verších. Moc bych si přála, aby pohádky zaujaly co nejvíce dětí a čtenářů.
Dana Kolářová
Paní Vítková, děkuji. Ano miluji knihy a doufám, že se bude knížka pohádek líbit.
Růžena Antlová
Velká gratulace já už mám pohádky přečtené ,navíc jsou v knize krásné obrázky ta veverka ta nemá chybu.A že tam není pohádka o houbách ? Dano to vůbec nevadí pevně věřím tomu že nezůstane jen u prvních pohádek pro Adélku,ale že se určitě dočkáme i další knihy pohádek !!! Knize přeji aby měla dobrý start ke všem dětem !!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...