Vůně jara

Vůně jara

20. 4. 2012

Čím voní jaro? Neposedné a náladové Jaro, které na nás vykukuje zpoza rohu laškujíc s námi i s paní Zimou jakoby nevědělo, zda přijít či zůstat schované. Jaro toužebně očekávané neboť tušíme, že s ním zmizí splíny a vrátí se slunce, zářivé barvy i dobré nálady. Jaro doprovázené návratem vlaštovek a oblékající stále pestřejší háv rozmanitých vůní.

Čím voní jaro? Touhou!

Touhou provázející nás jarem jako barevná duha a rozechvívající naše srdce příslibem nových zážitků a setkání. Touhou po teplých večerech plných očekávání. Touhou po svěží zeleni, která potěší naše zimou unavené oči. Touhou po vůni šeříků, kvetoucích stromů a posečené trávy. Jen tak ležet v trávě s rukama pod hlavou s modrým nebem nad hlavou a nechat myšlenky odplouvat s bílými obláčky do dáli. Uklidnit se pohledem na vysoké kopce hor na obzoru, protože ve srovnání s nimi jsou naše hory problémů nepatrné.

Jen tak se těšit pohledem na rozkvetlé zahrady a louky plné rozmanitého kvítí, poslouchat zurčení potůčků a kvákání žab. Jen tak se procházet alejemi rozkvetlých třešní, jejichž květy připomínají bílé chomáče bavlny a vnímat ticho májového večera v zapadajícím slunci.

Čím voní jaro? Tichem!  

Tichem ranního posezení na březích rybníků, kdy mlžnými opary pomalu proniká vycházející slunce a kreslí na hladině blýskavé obrazy. Tichem voňavého lesa, zkropeného májovými přeprškami, jehož barvy v poledním slunci vábí všemi odstíny zelené k procházce a rozjímání. Tichem teplých červnových večerů, které ruší jen praskající dřevo na ohni s gejzíry žlutočervených jiskřiček soupeřících s rudou barvou zacházejícího slunce. Tichem souznění srdcí v kouzelném okamžiku života.

…čím voní jaro… tužbami… nadějemi… láskou… přátelstvím… životem…

Slovy básníka Jaroslava Vrchlického – „Po něčem toužit, jest již důvod k žití“ – si přejme navzájem, ať nás touhy neopouštějí, ale přibývají. A splní se nám i ty nejtajnější uložené hluboko v našich srdcích.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Růženko, už nemusíme jen snít, Jaro už otevřelo dveře.
Dana Kolářová
"Vzpomínky jsou jediný ráj, z něhož nemůžeme být vypuzeni." (Jean Paul)
Marie Hlušková
Jak voní jaro. Každému jaro voní jinak.Mě na jaře zemřel manžel.Od té doby mi jaro voní vzpomínkami.Na 30 jarních období, které jsme spolu prožili.Krásné.Na každoročně rozkvetlé stromy a pusa pod nimi.Na jara,kdy se narodili naše děti.Krásné.Na jarní prvomájové průvody.Krásné.Na rozkvetlé keře šeříku, které k jaru patří.Krása.No prostě, jaro mi voní krásnými vzpomínkami.
Dana Kolářová
Děkuji a přeji vám hezké dny.
Jirina Kucerova
Velice pěkný článeček. Zdravím a přeji pěkný víkend.
Růžena Antlová
Líbí se mi popsání jara moc díky ,úplně jsem se zasnila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.