Myšlenky

Myšlenky

17. 5. 2013

Dlouho mi ležel v zásuvce linkovaný blok v tvrdých růžových deskách. Líbil se mi, ale stále jsem nevěděla, co si do něj zapisovat. Ráda sbírám a také podtrhuji ve svých knihách různé zajímavé myšlenky, ale ve vypůjčených to nejde. A byl tu nápad. Myšlenky!

Mou oblíbenou psací potřebou je čtyřbarevné kuličkové pero, čehož při zapisování do tohoto bloku využívám. A tak v něm můžete najít RŮŽOVÉ MYŠLENKY zapsané barvou červenou, MOUDRÉ MYŠLENKY modrou, MOJE MYŠLENKY oblíbenou zelenou a RŮZNÉ MYŠLENKY černou.

Někde jsem objevila a zapsala si červeně:

*Růže je vždy krásná,
*vždy dokonalá a vždy proměnlivá.
*Takoví jsme i my.
*Vždy jsme dokonalí, vždy jsme krásní
*a stále se měníme.

A tohle mi v těžké chvíli přišlo SMSkou od kamarádky:

*Jsme jenom jednu myšlenku od štěstí.

A tady je několik mo/u/drých:

*Minulost nelze přivolat zpět, ale přítomnost je nám k dispozici.
*Na kterémkoliv místě životem se člověk může otočit zády ke zvykům pramenícím z nevědomosti a snažit se vytvořit zvyky lepší.
*Správnost nějaké teorie není závislá na počtu přívrženců. (Paul Brunton)
*Můžete ohlupovat všechny lidi po určitou dobu, můžete ohlupovat některé lidi pořád, ale nemůžete ohlupovat napořád všechny lidi. (Abraham Lincoln)

A tuhle jsem zapsala černě, ale doma mám cedulku, na které je to zlaté: *JEDINÝM MĚŘÍTKEM ČASU JE TENTO OKAMŽIK.

Tuto moudrost objevila kamarádka v metru:
*Hledáš boha mezi mraky, jindy zase v kostele? On ti zatím boogie-woogie v srdci tančí vesele.

Moje myšlenky jsem nechala nakonec, ale o nich zas příště.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Hlavně pak člověk nemůže ohlupovat věčně sám sebe. Verše o Bohu opravdu v pražském metru "jezdí" mezi další poezií pro cestující. Je to moje krédo, být nikoliv pokorně či ustrašeně, ale VESELE VĚŘÍCÍ.
Růžena Antlová
Myšlenky některé se v hlavě drží dlouho předlouho a nejdou vyhnat i když se sebevíc snažíme.Jiné se vypaří ani nevíme jak.Máš pravdu dají se přirovnat k barvám smutné k těm tmavým,veselé k zářivým.Já někde v šuplíku mám napsáno nejcennější co v životě máme je čas...
Jana Šenbergerová
Tu největší dokonalost vidím v nedokonalosti. Takže já to spíše vnímám tak, že jsme dokonale nedokonalí. Byl nám dán úžasný prostor k činnosti a tvorbě. To by bylo na dlouhé rozjímání o životě. V tomhle bodě s panem farářem naprosto souhlasím. Je moc dobře, že jsme různí. Černobílý svět by byl smutný.
Věra Jelínková
Tak čtyřbarevné kuličkové péro nemusím, nejraději píšu "číňanem" a je mi jedno, jakou barvu má náplň. Také mám ráda citáty a "chytrostě moudrých". Vlastním několik takových knih ale obrovská zásobárna je v Bibli. Jednou mě napadlo, že "jsme nedokonale dokonalí", takže s Vaší červenou myšlenkou by se to asi popralo. Teď momentálně se mi líbí jedna věta od pana faráře, který mi volal a na závěr hovorů z Beskyd řekl: "Kdo chce, ať stárne!" Pěkné, není-liž pravda?
Jitka Chodorová
Jano,těším se na tvoje myšlenky,i když některé z těchto zmíněných jsou opravdu moudré,já říkám,že mám myšlenky přebytečné a ty potom musím ventilovat psaním,jen jsem ještě nenašla tu správnou barvu,nevím totiž,jestli mě povznášejí,nebo tak trochu ničí.Děkuji ti za pěkné připomenutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%