Šaty dělaj člověka?
FOTO: Vygenerováno pomocí AI

Šaty dělaj člověka?

27. 4. 2025

K autobusu zdáli přibíhala schvácená starší paní s kufrem. Mezi nádechy tiše lamentovala, proč se tak zbytečně vracela.

osud povídka společnost
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Ještě mne napadá 7 let stará příhoda ze Žižkova: cestou z práce jsem na světelném přechodu za soumraku upadla a ležele částečně na kolejích, částečně na vozovce a nemohla se zvednout. Chodci chodili na zelenou okolo mne, už přešli a doprava se měla rozjet. Najednou ke mně přiskočili 3 bezdomovci s pejsky, zvedli mne a odtáhli do bezpečí... Ještě jednou díky jim.
Iva Bendová
Děkuji všem za spolusdílení a za hvězdičky. Jeden známý, kamarád od dcery, vypadal roky stejně, jako mladík z povídky na reálném základu, a je už desítky let v jednom dobře fungujícím manželství, mají úspěšného, VŠ vzdělaného, syna a s ním též dobré vztahy.
Zuzana Pivcová
To jste napsala moc dobře. K těm kravaťákům si vzpomínám, že mě kdysi chtěl násilím dostat elegán v šestsettrojce, který mi zastavil na stop. Bylo mi necelých 15 a půl. A to nemluvím o dalších na pracovišti, kteří byli pěkní podrazáci.
Jana Šenbergerová
Moc hezký příběh i ilustrační foto. Totéž by se dalo vnímat z tváří lidí.
Jana Jurečková
V dnešním světě opravdu neplatí věta šaty dělají člověka. Tenhle příběh to dokazuje! Mladík, který vypadal jen tak obyčejně, měl jiné přednosti.... Moc děkuji za příběh.
Ingrid Hřebíčková
Ivo, ani si nedovedeš představit, kolik gaunerů jsem za život poznala " ve fraku". A naopak, kolik "vandráků" dokáže podat pomocnou ruku.
Jarka Jendrisková
Co to vlastně znamená, že šaty dělají člověka ? Oblečení určitě mnohé napoví : zda člověk o sebe dbá či ne, zda je majetný či ne, zda má vkus nebo ne, zda je nekonvenční nebo konzervativní, a tak bychom mohli pokračovat... Ale zda je to člověk empatický, citlivý s ochotou pomoci ? To skutečně z oblečení nepoznáme. A ti starší poťouchlí pánové, co o svých vrstevnicích mluví jako o starých bábách ? Ti ať se nad sebou zamyslí. Pěkný článek, Ivo.
Daniela Lender Chaloupková
Velice pěkné ... Co do zkušeností, mám to podobně jako p. Přibová. Proto si hodnocení konkrétní osoby raději něchávám až na "druhý dojem". Díky :-)
Anna Potůčková
Bohužel, toto pořekadlo už dávno neplatí. Dle oblečení se dobrý a špatný člověk nepozná. Ten se pozná jedině dle chování vůči druhým. Mnohdy lepším člověkem je osoba např. v teplácích, než osoba v elegantním oblečení.
Alena Švancarová
Ano,velmi hezké.I já jsem tady dala článek POMOC V PRAVOU CHVÍLI.Ten mladík,který mi pomohl, na mne v první chvíli dělal dojem,že jde vybírat popelnice.Jak jsem se spletla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody