Výlet s íčkem lodí
Všechny fotografie: Naďěžda a Petr Špásovi

Výlet s íčkem lodí

15. 4. 2025

Není nad to, když se najde někdo, kdo zařídí něco pro větší počet lidí. A na íčku taková dobrá duše je. Ano, je dlouholetá íčkařka, je z Roudnice n/L a je to naše Alenka Tollarová. Byla tak hodná a na sobotu 12.4.25 nám zamluvila výlet lodí, která se jmenuje Porta Bohemica. A víte co na tom je nejlepší? Že kotví u nás v Ústí nad Labem. Byli bychom sami proti sobě, kdybychom se nezúčastnili.A tak jsme vsobotu, kdy spíme vždycky dlouho, tentokrát vstali brzy a po osmé hodině už jsme stáli na stanici trolejbusu.

Jsme oba s Petrem v důchodu a mámě tedy trolejbus zdarma. K tomu samozřejmě máme seniorské průkazky, a tak když přijel na stanici, nastoupili jsme a slyšíme řidiče, že chce po nás průkaz. Nám bylo na úřadě řečeno, že ho máme ukazovat jen revizorovi. Já jsem normálně šla dál a v tom slyším Petra, jak vystupuje ven. Dveře se zavřely a trolejbus se rozjel do města, málem mě kleplo. On si totiž Petr nechal doma doklady. Tak jsem jela sama, telefonicky jsme se domluvili, že počkám ve městě.

Vystoupila jsem u Míráku, to je náměstí, a vyhlížela trolejbusy. Čas naštěstí ubíhal celkem v klidu, ale stejně jsem se bála, že nám loď odjede. Nebudu to prodlužovat, můj drahý choť všechno zvládl na jedničku. Opravdu za chvíli vystoupil z trolejbusu a mohli jsme celkem v klidu jít k Labi. Vzhledem k tomu, že v řece bylo málo vody, tak v takovém případě se jezdí do Vaňova, kde lodě kotví, autobusem. Už tam byl, paní průvodkyně na nás počkala a mohli jsme jet. Byli jsme opravdu srdečně přivítáni našimi milými íčkařkami, které jsme už znali z předešlých srazů.

Nebudu to prodlužovat. Byla to parádní cesta po řece Labi, počasí nám přálo, nejzajímavější byla zdymadla. Pak jsme se míjeli s krásnou lodí, jmenuje se ELBE PRINCESE a cena kabiny je 2 700 euro, což je našich 67 500,- Kč. Domů z Roudnice n/L jsme jeli osobním vlakem, který byl nový a jelo se v něm opravdu parádně. Tak to by bylo asi všechno. Mějte se krásně a třeba se uskuteční setkání v Ústěku.

Abych nezapomněla,  autorem několika fotek je můj muž Petr. Přejeme všem pohodu a hlavně zdraví. N a P Špásovi

cestování i60.cz výlet
Hodnocení:
(4.7 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Naďo, tak to jste měli hezky zpestřený výlet. :-)
Helenka Vambleki
Už delší dobu "cvakové " nic neříkající příspěvky z Ústí nad Labem nečtu, ale nadpis mne zaujal. Děkuji Aleně Tollarové za přiblížení trasy i průběhu plavby, protože článek o akci je velkým zklamáním a fotky? Jeden náš známý je dobrý fotograf a vždy říká, nafotím 100 fotek a pak dlouho sebekriticky vybírám tři, které použiju a ostatní vyhodím. Paní fotografka nacvaká 100 fotek a nevybere ty aspoň trochu schopné, ale všechny, i ty rozmázlé a nečitelné hodí do příspěvku, ať to pára tlačí. Petr trochu fotit umí, tak aspoň fotky účastníků se dají zkouknout, což mne potěšilo a známé poznávám. Vím, že i tento příspěvek se autorky strašně dotkne, protože ona absolutně nesnese žádnou kritiku, vždyť jen ona je jediný 100% dokonalý a nejlepší fotograf na íčku a ostatní jí nesahají ani po kotníky i když pochlebovačně její cvaky chválí. Tak se na mne nezlobte, že jsem to napsala, jak to vidím já. Nikomu svůj názor nevnucuju, ale stojím si za ním a pokud si přílohy nějaký uznávaný fotograf prohlédne znovu, třeba má slova potvrdí.
Elena Valeriánová
No vida. Díky Aleno za informace, ani doporučený atlas nepotřebuji. Tyto informace jsem v článku postrádala.
Zuzana Zajícová
Škoda, že jsem tu sobotu nemohla... krásný výlet i fotky
Daniela Řeřichová
Byl to krásný výlet se sluncem na obloze i v duši. Viděli jsme malebný kout naší země, přeskupovali se kolem stolů a na lodi, fotili, mávali, smáli se, dozvídali se informace, vše volně a svobodně, každý dle svých preferencí. Díky Alence T. a díky všem zúčastněným za nezapomenutelný den.
Marie Novotná
Bylo moc prima. Vážně zvažujeme s Jirkou a kamarádkou ještě podzimní jízdu . Přijeli jsme už v pátek ,ubytovali se hned u Labe a ráno- plnou parou vpřed . Děkuji všem za krásný den plný dobré nálady a pohody včetně posádky lodi .
Jan Zelenka
Díval jsem se na všechny fotky a tiše záviděl. Nemohl jsem přijít. Moc pěkná akce, Aleno!
Alena Tollarová
Vnitřně mě hřeje u srdce pocit, že se nás na palubě výletní lodi Porta Bohemica sešlo 14 a myslím, že nikdo nebyl plavbou zklamaný. Celá trasa po Labi měří úctyhodných 43 km a věřte-nevěřte, seniora plavba přijde na necelých 40 Kč. Kvůli nízkému stavu vody už v polovině dubna nebylo možné plout z mola v Ústí n. L., ale z další zastávky ve Vaňově, kam pasažéry doveze autobus. Tím pádem jsme přišli o plavbu pod zámečkem Větruše i přes Masarykova zdymadla pod hradem Střekov. Propluli jsme dalšími 3 zdymadly v Lovosicích, Českých Kopistech a pak ještě těsně před cílem v Roudnici n. L. Propluli jsme Portou Bohemicou - Bránou Čech, korunovanou Kalvárií se 3 kříži a žernoseckými vinicemi na Velké a Malé Vendule, minuli Lovosice a Litoměřice, kostel v Počaplech stavitele Kyliána Ignáce Dientzenhofera a kostel sv. Kateřiny v Libotenicích. Pozorovali jsme spoustu rybářů u vody a jako třešničku na dortu jsme se potkali s bělostnou výletní lodí Elbe Princesse, Labskou princeznou. Personál na lodi byl vstřícný a milý a jídlo a nápoje za ceny bez "vodní přirážky" se tam podává ve skle a porcenánu, žádné kelímky ani papírové tácky. Jitko, mohla ses klidně přidat. Den byl nádherný a úplně klidný. A kdybys přece jen nechtěla sedět na palubě, kajuta není v podpalubí, ale na stejné úrovni s palubou a je z ní krásně vidět ven. Děkuji všem zúčastněným, že využili můj nápad s plavbou a Tobě, Naďo, že ses ujala napsání článku. Tak zase někdy někde ahóój :)
Eva Mužíková
Škoda že u článku nemáš vice fotek lidiček. Ty bývaji vždy na společných akcích, spolu s vtipnými popiskami takovou : " třešničkou na dortu".
Miluše Hasenohrlová
Nadi, pěkné fotky . Já na žádnou loď nemůžu, měla bych z plavby "mořskou nemoc", bohužel nic s tím nenadělám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody