Všechny fotografie: Naďěžda a Petr Špásovi
Výlet s íčkem lodí
15. 4. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
16.4.2025 21:28
Loď pluje krásnými místy, musí to být úžasný zážitek. Nemít zajištěný výlet do Norimberku na stejný den, byla bych se moc ráda přidala.
Helenka Vambleki
16.4.2025 12:18
Už delší dobu "cvakové " nic neříkající příspěvky z Ústí nad Labem nečtu, ale nadpis mne zaujal. Děkuji Aleně Tollarové za přiblížení trasy i průběhu plavby, protože článek o akci je velkým zklamáním a fotky? Jeden náš známý je dobrý fotograf a vždy říká, nafotím 100 fotek a pak dlouho sebekriticky vybírám tři, které použiju a ostatní vyhodím. Paní fotografka nacvaká 100 fotek a nevybere ty aspoň trochu schopné, ale všechny, i ty rozmázlé a nečitelné hodí do příspěvku, ať to pára tlačí. Petr trochu fotit umí, tak aspoň fotky účastníků se dají zkouknout, což mne potěšilo a známé poznávám. Vím, že i tento příspěvek se autorky strašně dotkne, protože ona absolutně nesnese žádnou kritiku, vždyť jen ona je jediný 100% dokonalý a nejlepší fotograf na íčku a ostatní jí nesahají ani po kotníky i když pochlebovačně její cvaky chválí. Tak se na mne nezlobte, že jsem to napsala, jak to vidím já. Nikomu svůj názor nevnucuju, ale stojím si za ním a pokud si přílohy nějaký uznávaný fotograf prohlédne znovu, třeba má slova potvrdí.
Elena Valeriánová
16.4.2025 10:08
No vida. Díky Aleno za informace, ani doporučený atlas nepotřebuji. Tyto informace jsem v článku postrádala.
Daniela Řeřichová
16.4.2025 09:38
Byl to krásný výlet se sluncem na obloze i v duši. Viděli jsme malebný kout naší země, přeskupovali se kolem stolů a na lodi, fotili, mávali, smáli se, dozvídali se informace, vše volně a svobodně, každý dle svých preferencí. Díky Alence T. a díky všem zúčastněným za nezapomenutelný den.
Marie Novotná
15.4.2025 21:12
Bylo moc prima. Vážně zvažujeme s Jirkou a kamarádkou ještě podzimní jízdu . Přijeli jsme už v pátek ,ubytovali se hned u Labe a ráno- plnou parou vpřed . Děkuji všem za krásný den plný dobré nálady a pohody včetně posádky lodi .
Jan Zelenka
15.4.2025 20:44
Díval jsem se na všechny fotky a tiše záviděl. Nemohl jsem přijít. Moc pěkná akce, Aleno!
Alena Tollarová
15.4.2025 19:34
Vnitřně mě hřeje u srdce pocit, že se nás na palubě výletní lodi Porta Bohemica sešlo 14 a myslím, že nikdo nebyl plavbou zklamaný. Celá trasa po Labi měří úctyhodných 43 km a věřte-nevěřte, seniora plavba přijde na necelých 40 Kč. Kvůli nízkému stavu vody už v polovině dubna nebylo možné plout z mola v Ústí n. L., ale z další zastávky ve Vaňově, kam pasažéry doveze autobus. Tím pádem jsme přišli o plavbu pod zámečkem Větruše i přes Masarykova zdymadla pod hradem Střekov. Propluli jsme dalšími 3 zdymadly v Lovosicích, Českých Kopistech a pak ještě těsně před cílem v Roudnici n. L. Propluli jsme Portou Bohemicou - Bránou Čech, korunovanou Kalvárií se 3 kříži a žernoseckými vinicemi na Velké a Malé Vendule, minuli Lovosice a Litoměřice, kostel v Počaplech stavitele Kyliána Ignáce Dientzenhofera a kostel sv. Kateřiny v Libotenicích. Pozorovali jsme spoustu rybářů u vody a jako třešničku na dortu jsme se potkali s bělostnou výletní lodí Elbe Princesse, Labskou princeznou. Personál na lodi byl vstřícný a milý a jídlo a nápoje za ceny bez "vodní přirážky" se tam podává ve skle a porcenánu, žádné kelímky ani papírové tácky. Jitko, mohla ses klidně přidat. Den byl nádherný a úplně klidný. A kdybys přece jen nechtěla sedět na palubě, kajuta není v podpalubí, ale na stejné úrovni s palubou a je z ní krásně vidět ven. Děkuji všem zúčastněným, že využili můj nápad s plavbou a Tobě, Naďo, že ses ujala napsání článku. Tak zase někdy někde ahóój :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA