Nesoudný senior za volantem
Ilustrační foto: Freepik

Nesoudný senior za volantem

8. 4. 2025

Čekala jsem na parkovišti poblíž nemocnice v autě na manžela. Vybavena malou termoskou s mátovým thé a elektronickou čtečkou, naplněnou Betty Mc Donaldovou, a občas vykoukla směrem k nemocnici.

auto Můj příběh řidiči
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Já jsem po osmdesátce a s řízením auta nemám sebemenší problém.
Zuzana Zajícová
...nějak se mi zdá, že pánové Filla a Frank jsou jedna osoba... jinak článek čtivý o věcech, které se prostě stávají.
Šárka Bayerová
Oprava s omluvou: pro PANA Fillu... (nějak se mi kus smazal...)
Šárka Bayerová
Hloubám, jaký vztah má mátové thé a Vejce a já k diskuzi. Potažmo co vypovídá o charakteru autorky. Pro mne jednoznačně: smysl pro humor. A velké mínus pro Fillu....
Olga Škopánová
Ani my senioři nejsme nedotknutelní a je na místě napsat kritiku těch nezodpovědných. Já z pozice chodce bych mohla napsat, že jsem mnohokrát byla svědkem toho kdy senior přebíhal ulici těsně za zatáčkou i když přechod byl asi tři či čtyři metry vedle.
Josef Mixa
Takových "řidičů" vídám denně desítky na parkovištích u Penny, či Kauflandu, nebo naposledy u Tesca...Jen si kladu otázku, jaké reakční reflexy ještě ve starém těle zbyly a jak rychle by byly aktivovány při nějaké nepředvídané situaci. Sám jsem seniorského věku, ale kdybych se měl už takhle belhat do auta, dávno bych odevzdal ŘP! Otázka za milion zní, který lékař má tu morální spoluzodpovědnost za malér ohrožující životy lidí na komunikacích a dává mu kladné doporučení k řízení vozidla! Vždyť nemůže udělat ani zrakový test! Takovým lékařům by se měla dávat spoluvina!
Dagmar Vargová
Pane Fillo, i Vám bych odepsala totéž, co panu Frankovi. Nic o autorce nevíte, tak nesuďte. Z ní "protivná stará bába" nebude, zato Vy jste úžasný sympaťák :-).
Jan Filla
Když má někdo potřebu sdělit, co má v termosce resp. ve čtečce, už to samo bývá varováním, a obyčejně nemá valný smysl s autorem diskutovat. Jakousi dějinnou spravedlností je, že autorka si může být jistá, že se taky stane seniorkou. A bude to strašně rychle, i když teď se jí to teď zdá jako daleká budoucnost. Bude z ní protivná, stará bába, která bude nesnášet mladé. Popíjení mátového thé z termosky tomuto scénáři napovídá.
Marie Ženatová
Můj tatínek byl velmi dobrý řidič. Velkou část svého života jezdil i jako nákupčí po celé republice /i Slovensku/. V roce 1987 mu bylo 70 roků a tehdy řekl - s řízením auta už končím - na silnicích je větší provoz. A až do své smrti /dožil se 77 roků/ stále vypomáhal v blízkosti svého bydliště na vrátnici a tam už dojížděl velmi opatrně jen na obyčejném kole.
Šárka Bayerová
Ježíšmarjá... ale možný je všechno. Nás před lety naboural soused senior čelně. Na úzké cestě na naši samotu, kde se dvě auta jen tak tak mohla vyhnout. Všichni jsme tam proto jezdili tak dvacìtkou. Uviděly jsme ho, ségra začala brzdit a on furt jel, až do nás naboural. Na pozdější dotaz -Vy jste nás neviděl?...opáčil: - Vy jste jela jako blázen...! A Ivo, z negativních reakcí si nic nedělejte, i takový je život potrefených husí....:-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody