Ilustrační foto: Freepik
Nesoudný senior za volantem
8. 4. 2025Čekala jsem na parkovišti poblíž nemocnice v autě na manžela. Vybavena malou termoskou s mátovým thé a elektronickou čtečkou, naplněnou Betty Mc Donaldovou, a občas vykoukla směrem k nemocnici.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
8.4.2025 12:12
Před pár lety při výstavě aut veteránů pod Hlavním nádražím tam fungov\l stánek, kde se přítomní návštěvníci senioři mohli zdarma nechat prověřit, zrak, sluch , různé reakce, aby měli přehled, zda jsou ještě dobří jako řidiči. Samozřejmě, že to je jen teorie. ale to je v každém věku individuální.
Antonín Nebuželský
8.4.2025 11:59
Mě zaujalo to Japonsko. Taky se tady přispívalo.Dřív. Jestli teď, nevím. Nicméně, rozpoctová rezerva pro letošek prošustrována. Ale ta myslenka:-)
Iva Bendová
8.4.2025 11:56
Ještě jeden dodatek - původní název jsem měla "Nesoudný (?) senior" mikropovídka, ale změna názvu asi slibovala větší polemiku v diskuzi, což se stalo. Jsem tak blízko možnosti porovnávat mentální schopnosti člověka, kdy věk sám o sobě ještě není tím jediným správným ukazatelem, zárukou nebo handicapem. "Nic nebrat /zbytečně/ osobně," jedna ze "4 dohod" ... Všem děkuji za názory.
Hanz Jirak
8.4.2025 11:47
co je na tom. mě je 71 taky se doplížím, sednu, odpočinu a po té odjedu. kamarad jezdil než umřel bylo mu 93. jinak to prostě někdy nejde. i Vy budete staří
Pavel Novák
8.4.2025 11:46
Přečetl jsem si delší příspěvek od paní která má nemocného staršího muže za nestoudného. Dnes jezdí někteří řidiči kteří mají na autě znak ZTP a ZTP/P aněkteří jsou i na invalidním vozíku.já bych si nedovolil takto soudit druhé od toho jsou lékaři. Článej je napsán jako nějaký fejeton s jednostranným příběhem. Takto se vedou kolektivní kampaně proti seniorům.P.S . Pokud měl pán Felicii tak u té je problém při parkování i pro zdravého,Felicia nemá posilovač řízení.
Radmila Coufalová
8.4.2025 11:15
Velmi aktuální příspěvek. Zrovna včera 96letý (!!!) řidič zabil 56letou cyklistku. Mladí mají také hodně nehod, ale u těch je naděje, že (aspoň pokud to přežijí) se ještě něčemu doučí. U starých lidí to už bohužel nehrozí. Kromě soudnosti by měly být lékařské prohlídky opravdu velmi pečlivé a ne jen razítko výměnou za pětistovku.
.
Dana Straková
8.4.2025 11:11
Taky už mi táhne na sedmdesát a mám tu drzost, že řídím. A zatím bez nehody, ovšem nerada bych si to zakřikla.... Je prostě taková doba, dříve babči v sedmdesáti seděly na zápraží v zástěře a šátku a čekaly, co jim mladí přivezozou, dneska si skočí do auta a dojedou si nakoupit samy. Tak snad mi to ještě pár let vydrží, než se na to přestanu cítit. Ale tu zástěru a šátek teda nosit nebudu, ani za nic :-)
Jiří Svoboda
8.4.2025 10:30
Pan Šmíd je pravděpodobně jeden z těch, kteří jsou odhodláni jezdit až do svých sto let. Neříkám, sedmdesát let je věk, při kterém by si člověk nemohl dovolit sednout za volant. Ale jeho sebevědomí a kritické hodnocení řidičských schopností druhých, je poněkud zarážející. Já osobně bych si setkání s podobným řidičem na silnici odpustil...
Alena Velková
8.4.2025 10:18
Tohle je opravdu těžké rozhodnutí - vzdát se řidičáku...lidi jsou na auto občas odkázaní, a protože by jim lékař potvrzení už nedal, tak to risknou a jezdi bez něj...prostě soudnost chybí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA