Zámek Loučeň. FOTO: Zdeněk Fiedler, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia
Život na zámku
3. 4. 2025„Snažte se vypátrat a zpracovat co nejvíce zajímavých poznatků o vašich předcích. Nejlepší práce pošleme do celostátní soutěže,“ vyzvala jednoho dne češtinářka třídu mé mladší dcery.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ingrid Hřebíčková
3.4.2025 17:29
Ivo, článek jsem přečetla jedním dechem. Máme také zaznamenané předky narozené cca rok 1870. Ale jen z máminy strany.
Michaela Přibová
3.4.2025 15:19
Ivo, to je moc hezký článek. Vzpomněla jsem si na prohlídky zámků a hradů, kdy se zmiňují Thurn Taxisové jako milovníci koní. Taxisův příkop je po Egonovi ,že?
Jana Šenbergerová
3.4.2025 14:19
Já mám problém dát dohromady současníky, natož předky. Se mnou a mými sourozenci paměť naší rodiny skončí. Až vnoučata začnou mít zájem, nebude nikdo z nás k mání. Asi žádná škoda. Obyčejní lidé se v tomto světě moc necení. Možná mě váš hezký článek a snažení vaší dcery inspirují.
Daniela Lender Chaloupková
3.4.2025 14:08
Krásné vzpomínání a gratulace pro dceru :-). Mimochodem, zámek Loučeň včetně okolí je moc pěkný, doporučuji návštěvu.
Jan Zelenka
3.4.2025 09:42
Krásný příběh. Já jsem se o své předky také zajímal a stvořil jsem i genealogický strom, který sahá až do 18. století.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA