Všechny fotografie: Dana Straková
Ferda, vejce a já
30. 3. 2025Z původních osmi zrzavých loňských slepiček mi po zimě zbyly jen čtyři. Postupně nám je zlikvidovali dravci, co naděláme, je to příroda a jíst se holt musí. Ale z podzimního kuřete nám za to vyrostl překrásný kohoutek Ferda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
30.3.2025 19:46
Díky za milé vyprávění. :-) Přeji vám od mladých slepiček plno "zlatých" vajíček.
Miluše Hasenohrlová
30.3.2025 19:19
Dano, ráda jsem si přečetla tento článek o slepičkách, z prostředí mě velice známeho. Bydlím totiž také na vsi, okolo nás nechodí kuna a nelétá dravý pták, ale mývalové, kteří se v Doupovkách přemnožili.
Daniela Lender Chaloupková
30.3.2025 19:07
Báječný článek, moc jsem se pobavila, děkuji. Ale pozor !!! Z vejce od černé slepice se MŮŽE vylíhnout plivník, tak dejte pozor na to, co si budete přát :-))
Marie Měchurová
30.3.2025 17:12
Dano, dva roky z jsme s úspěchem chovali králíky. Ke slepicím jsme se ještě nedopracovali. Na podzim si pořídíme pejska z útulku, a na jaře uvidíme. Z článku jsem se dověděla hodně zajímavých informací. Děkuju.
Soňa Prachfeldová
30.3.2025 16:18
Každý tvor i ten zvířecí slyší rád vlídné slovo, ale ještě raději, když se mu nasype něco dobrého.
Jana Šenbergerová
30.3.2025 16:07
Moc pěkné počtení! Na slzy jsem spotřebovala papírový kapesníček. Slepice jsou letos moje srdeční záležitost, i když žádné nevlastním. K potěše i užitku mi stačí ty kolem kterých skoro denně chodím. Jsou krásné a míváme od nich i zelená vajíčka.
Lenka Foltínová
30.3.2025 14:59
Pekný článok. Nám staré bili mladé,stále chodia vo dvoch skupinkách a kohút raz s jednými,potom s druhými. Sme museli obnoviť chov, minulé leto nám kuna behom pár minút doobeda vyvraždila všetky do jednej
Zuzana Pivcová
30.3.2025 13:35
Jsem ráda, že jste se zase objevila, i s Vašim hospodářstvím a dědečkem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA