Zápisník starého muže: Ženy – muži
Ilustrační foto: Pixabay

Zápisník starého muže: Ženy – muži

25. 3. 2025

Mluví se často o stále trvajícím určitém nerovnoprávném postavení žen ve společnosti. Pokud bourání genderových stereotypů skutečně vede k emancipaci a vyrovnání pozice žen ve společnosti, pak nelze nic namítat.

Otázkou je, kdy začít, už ve školce a tolerovat pokusy genderových kutilů o bezpohlavní nebo jinak pohlavní jedince? Nejsme všichni stejní, příroda ráda experimentuje. Jak se kdo cítí, je to jeho osobní záležitost. Ovšem umělé sjednocování vedoucí ke zpochybňování biologické funkce ženy a muže, tohle příroda jaksi nemůže pobrat.

Už u malých dětí se většinou přirozenou cestou projevuje příslušnost k určitému pohlaví, aniž je účelově vedeme klučícími nebo holčičími hračkami. Dívky jsou přirozeně třeba mazlivější, chlapci než mazlení preferují zápasení a lichotí jim pochvala za zdatnost.

Starý muž už po 3 generace toto vnímá. Třeba zrovna volba hraček.

Stalo se, že malého chlapce a jediného v okruhu přátel a známých, při návštěvě sestřenic zaujala jím dosud nepoznaná hračka.

Byla to panenka, a takových měly dívky doma více. Při odchodu jednu dostal darem, když neskrýval, jak ho zaujala. Doma ji důkladně rozmontoval. Do detailů ji prozkoumal, osvojil si techniku svlékání šatů a botiček a zjistil, že i vlasová paruka se dá bez poškození sundat. Pak panenku odložil a už si s ní nikdy nehrál.

Dospěl v muže a otce, ony dívky zase v ženy a matky, tak jak to přírodní zákony předurčily. Nabízí se otázka, proč experimentovat a něco napravovat, když to funguje samo.

muži společnost ženy
Hodnocení:
(5.2 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Alčo, :-) :-) :-)
Alena Velková
Můj malinký vnuk si hraje s kočárkem, ale místo panenky tam vozí pilu :-)
Dagmar Vargová
Ano, chápu přesně, co chtěl článek sdělit: že i chlapci se mohou zajímat o panenky z "technického" hlediska, aniž by to nutně museli být gayové a budoucí "maminky". Pokud jde o mě, panenky mě nikdy nebraly, co s nimi? Hrávala jsem si se stavebnicemi (Jawa, Merkur), měla jsem úžasný pásák na baterky s vlečkou, v té jsem vozila hliněná zvířátka a stavěla jim ZOO z obrázkových kostek. Tak ale život je pestrý a někdy se narodí i hermafrodit (viz film Úsvit). Zřejmě to tady bylo vždy, jen nyní se o tom víc ví a mluví. Přes kámošku znám i takové nešťastné jedince, kteří se stále hledají... A jsou i lidé, kteří podstoupili změnu pohlaví a teď by to chtěli vrátit zpět. Šílená doba, šílené příběhy a lidské tragédie :-(.
Jana Šenbergerová
V podstatě s vámi souhlasím, ale myslím, že i příroda občas zaexperimentuje. Její "hříčky" by mohly vyprávět. Kdybychom byli ochotni tuto skutečnost přijmout, nedělali bychom některým ze života peklo, ale ani karneval.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne bude "Jaro". Otestujeme vás nejen ze znalostí jarních rostlin, ale i různých pranostik a vůbec "poslů jara".

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

19%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%