Martina (58 let): Všichni mi pořád říkali, ať si někoho najdu. Chyba!
Ilustrační foto: Freepik

Martina (58 let): Všichni mi pořád říkali, ať si někoho najdu. Chyba!

26. 3. 2025

Poučila jsem se, že nemám dávat na rady druhých. Neustále jsem od kamarádek a kolegyň slýchala že nemám žít sama, že jsem ještě mladá a musím si někoho najít. Necítila jsem se na to, ale podlehla jsem tlaku. A tak to nemá být.

manželství Můj příběh přátelství vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Sylva Wiedel
Sex může být logickým pokračováním duševního souladu dvou lidí, ale jen v určitých případech. Rozhodně to není a ani nemůže být pravidlem.
Zuzana Pivcová
Asl bych se na místě pisatelky nepokoušela individuálně seznamovat, pokud bych chtěla "jen" kamaráda a ne stálého partnera. Vsadila bych na nějakou zájmovou skupinu, klub turistů, seniorů, zájezd, jazykový kurz, další zájmové kurzy. Možná to působí naivně, co navrhuji, ale tam by i ti mužští členové neměli hned dojem, že se paní chce seznámit.
Zdeněk Pokorný
Dalo by se možná říci, že sex je logickým pokračováním duševního souladu dvou lidí...?
Libuše Juráčková
Tento příběh mi připomněl větu, kterou jsem před mnoha lety slyšela od mého asi padesátiletého kolegy. Při nějaké příležitosti, kdy mluvil o své nemocné manželce, mi řekl. Víte, paní Juráčková, ženy v tomto věku potřebují od muže láskyplné pohlazení a vlídné pochopení více, než sex. Na tuto lidsky vyslovenou větu jsem si mnohokrát, jak mi přibývaly léta, vzpomněla. I když je každý člověk jedinec a má své názory, tato věta vyjadřuje to pěkné, co může mezi mužem a ženou být.
Ján Zábranský
Zdeněk Pokorný Váš príbeh krásne uzavrel: "Nezanevřete na nás. Nejsme všichni stejní." Pri čítaní príbehu so už tušil že nedopadne dobre. Pani netrpezlivá, jemne naivná, absolvujúca už overené učebnicové postupy ( určitými) mužmi používané. Tak pre budúce Vám prajem čas a trpezlivosť. Potom podobní uchádzajúci muži budú odpadávať hneď v počiatku a príde Vám do cesty nie stejný.
Alena Švancarová
Jo jo rady a porady.....
Lenka Kočandrlová
Možná si měli spolu nejdřív ujasnit,co kdo očekává. Takhle se vlastně navzájem spletli,on si myslel,že ona se asi jen stydí, ona zase myslela,že to bude jen druh přátelství bez sexu.
Elena Valeriánová
Mám podobnou zkušenost, ale s jedním rozdílem. Mně bylo tehdy 18, ale z chaty, kde měla být celá parta, jsem odešla o půl druhé v noci a šlapala 8 km domů pěšky. Byla jsem tak naštvaná, že jsem se snad ani nebála. A Vy, máte poučení a nejen Vy, že se člověk nemá do ničeho nechat nutit. A do vztahu už vůbec ne. Buď to zajiskří a nebo vzplane alespoň malý plamének a na tom se dá něco budovat. Jinak to prostě nemá cenu. Dobře jste udělala, že jste odešla. To nebyl člověk, kterého byste si měla pustit do života.
Jan Zelenka
To byla dobrá zkušenost, kterou jste přečkala dobře. Člověk si má vybírat partnera sám a nedat na druhé. Důležitá je oboustranná empatie.
Daniela Lender Chaloupková
Myslím, že paní Martina měla smůlu. Po první návštěvě chaty nemohla předpokládat, že se dotyčný podruhé zachová jako neandrtálec. Zádrhel bych spíš viděla v tom, jet s někým, kdo mne nepřitahuje jako muž, někam přes noc. Ale to je asi individuální. Mohu ji ale ujistit, že i v "našem" věku je to o přitažlivosti a chemii. Dle své vlastní zkušenosti myslím, že není až takový problém najít muže jako partnera, než jako "pouhého" kamaráda. Držím jí palce, je ještě mladá, určitě vhodného muže potká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%