Melbourne - kosmopolitní velkoměsto a jedinečná australská fauna
Fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Melbourne - kosmopolitní velkoměsto a jedinečná australská fauna

19. 3. 2025

Na zpáteční cestě z Tasmánie v listopadu roku 2013 jsme pobyli několik dnů v Melbourne. Toto hlavní město státu Victoria se nachází v jihovýchodní části Austrálie. Je to druhé nejlidnatější australské město, kde žije více než pět milionů obyvatel.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Paní Štěpánková, děkuji Vám, stejně jako všem čtenářům mého článku za milé komentáře a kladná hodnocení.
Helena Štěpánková
Také děkuji za další díl vašeho cestopisného seriálu. Píšete, že se chystáte do Pákistánu - tak hodně štěstí, zážitků a hlavně šťastný návrat!
Blanka Lazarová
Děkuji za pěkné přiblížení daleké a pro mne neznámé země. :-)
Zuzana Pivcová
Moc jste mi připomněla mou návštěvu Austrálie v květnu 1992, ale viděla jsem jen Adelaide a Sydney. Australská fauna je nevšední, pohladila jsem si koalu, velký emu mi roztrhal igelitku, když se dobýval na jídlo, a wombata jsem do té doby vůbec neznala. Mockrát děkuji.
Martina Růžičková
Díky za super vyprávění o zážitcích z návštěvy Melbourne a popis neobyčejné australské fauny. Přeji mnoho dalších cestovatelských zážitků. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Opět jeden z krásných reportáží se zajímavými fotkami z nejstaršího kontinentu na planetě. Děkuji.
Šárka Bayerová
Moc zajímavé, díky!
Helena Přibilová
Pane Zelenko, za našimi cestami je skutečně touha po poznávání. Nebyli jsme ve čtyřech zemích v pevninské Jižní a Severní Americe (Venezuela, Guayana, Belize a Salvador), v několika ostrovních zemích Karibiku, v šesti asijských zemích (Maledivy, Východní Timor, Bangladéš, Severní Korea, Afghánistán a Pákistán, který bychom měli navštívit za dva týdny), v několika málo ostrovních zemích Oceánie a v polovině afrických zemí.
Helena Přibilová
Paní Vavříková, pokud Vás zajímají naše zážitky z Nového Zélandu, můžete si přečíst moje články na těchto odkazech: Putování Tichomořím v roce 1995, díl 4: Aotearoa (Nový Zéland), severní ostrov | i60.cz Putování Tichomořím v roce 1995, díl 5 – Nový Zéland, jižní ostrov | i60.cz
Jan Zelenka
Žijete stále obdivuhodný život. Rozsah a objem vašich cest je až neuvěřitelný. Docela by mě zajímalo, kde jste ještě nebyli. Je úžasné, že se se svými cestami a zážitky na nich nám svěřujete. Za vším je zřejmě vaše touha po poznávání. Díky za ní!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%