Digitální Česko testuje mezi seniory mobilní aplikaci Portál občana. FOTO: Ondřej Benda
Senioři a digitalizace: Jak se daří starším lidem překonávat bariéry v on-line komunikaci s úřady?
18. 3. 2025Digitalizace postupně prostupuje všemi úřady a ačkoli ji provází celá řada potíží, např. nepovedené stavební řízení, je možné už nyní vyřídit si celou řadu záležitostí on-line, tedy bez toho, aniž by člověk musel jednotlivé úřady obíhat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
18.3.2025 11:58
Z diskusí na tomto portálu často vyplývá obava ze zneužití "obsahu" chytrého telefonu při jeho ztrátě či zcizení. Nebylo by možné zveřejnit informace o tom, jaké jsou možnosti ochrany?
Jarmila Komberec Jakubcová
18.3.2025 11:39
Digitalizace je příjemná forma práce s úřady. Mám datovou schránku přes kterou vyřizuji co potřebuji, bankovní identitu a vše co jde dělám jen přes počítač nebo mobil. I v něm mám hodně dat, internet bez omezení. Veškeré bankovní převody, faktury a účetnictví mám jak v mobilu, tak v PC. Platím v obchodech mobilem a mám v něm potřebné aplikace jako třeba IDOS, navigaci atd. V autě ho mám také připojen. Mohu tedy jak z domova, tak z kanceláře či z auta být vždy spojena.
Libuše Křapová
18.3.2025 10:06
Jako Jana Š., jsem v tomto neplavec. Občas udělám na notebooku nějaké tempo, přes mobil to mám zase jako Jitka. Mám obavy ze zneužití.
Jitka Hašková
18.3.2025 09:07
Jako programátorka v důchodu nemám velké potíže. ALE obávám se mít telefonu občanku, internetové bankovnictví, protože ztrátou telefonu může dojít ke snadnému zneužití. Všechno, co potřebuji online dělám z domova z počítače, telefon mám starý tlačítkový.
Jana Šenbergerová
18.3.2025 08:54
Jen krátce, co mi při čtení proletělo hlavou. Když jste jako neplavce hození do vody, máte jen dvě možnosti - buď začnete plavat, nebo se utopíte. V článku se nabízí možnost třetí - záchranný kruh. A protože tonoucí se i stébla chytá, snad těch utopených nebude moc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA