Senioři a digitalizace: Jak se daří starším lidem překonávat bariéry v on-line komunikaci s úřady?
Digitální Česko testuje mezi seniory mobilní aplikaci Portál občana. FOTO: Ondřej Benda

Senioři a digitalizace: Jak se daří starším lidem překonávat bariéry v on-line komunikaci s úřady?

18. 3. 2025

Digitalizace postupně prostupuje všemi úřady a ačkoli ji provází celá řada potíží, např. nepovedené stavební řízení, je možné už nyní vyřídit si celou řadu záležitostí on-line, tedy bez toho, aniž by člověk musel jednotlivé úřady obíhat.

aktivní senioři internet mobily technologie
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Z diskusí na tomto portálu často vyplývá obava ze zneužití "obsahu" chytrého telefonu při jeho ztrátě či zcizení. Nebylo by možné zveřejnit informace o tom, jaké jsou možnosti ochrany?
Jarmila Komberec Jakubcová
Digitalizace je příjemná forma práce s úřady. Mám datovou schránku přes kterou vyřizuji co potřebuji, bankovní identitu a vše co jde dělám jen přes počítač nebo mobil. I v něm mám hodně dat, internet bez omezení. Veškeré bankovní převody, faktury a účetnictví mám jak v mobilu, tak v PC. Platím v obchodech mobilem a mám v něm potřebné aplikace jako třeba IDOS, navigaci atd. V autě ho mám také připojen. Mohu tedy jak z domova, tak z kanceláře či z auta být vždy spojena.
Libuše Křapová
Jako Jana Š., jsem v tomto neplavec. Občas udělám na notebooku nějaké tempo, přes mobil to mám zase jako Jitka. Mám obavy ze zneužití.
Eva Klímová
Mám to stejně jako paní Hašková
Jitka Hašková
Jako programátorka v důchodu nemám velké potíže. ALE obávám se mít telefonu občanku, internetové bankovnictví, protože ztrátou telefonu může dojít ke snadnému zneužití. Všechno, co potřebuji online dělám z domova z počítače, telefon mám starý tlačítkový.
Jana Šenbergerová
... neplavec ... Neutopím se, ale je to boj. :-)
Jana Šenbergerová
Jen krátce, co mi při čtení proletělo hlavou. Když jste jako neplavce hození do vody, máte jen dvě možnosti - buď začnete plavat, nebo se utopíte. V článku se nabízí možnost třetí - záchranný kruh. A protože tonoucí se i stébla chytá, snad těch utopených nebude moc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody