Přidejte, prosím, padesátý
Ilustrační foto: Pixabay

Přidejte, prosím, padesátý

13. 3. 2025

Přibližně padesát poddruhů pohledu pouze pomocí písmena "p".

Než se do toho výčtu pustím, ještě chviličku vás napnu hrstkou pokusů o aforismy, týkajících se očí:

Odezírat z očí je leckdy spolehlivější, než-li z úst.

Ať se v mluvě, kdo chce šidit, jak chce snaží, oči ho stejně nakonec prozradí.

Jakkoli vizážista či plastický chirurg skvělý, nevloží do očí výraz oduševnělý.

A dost! Ať si vás neutluču jakože moudry. Bohatě stačí, co na vás ještě chystám. Kdo to v duševním zdraví přežije a bude se mu to dokonce líbit, toho ráda uvítám ve svém Crazy klubu. Připravit, ke startu (a číst rychle, nejlépe jedním dechem, jako já na jednom autorském čtení – uf), teď!

Plni pocitů (pohnutek) používáme podle potřeby přibližně padesát poddruhů pohledu, použijeme-li pouze písmeno „p“ – prosím, pozorně pročítejte, případně poslouchejte, počítejte, pište, prostě pohlížejte:

přímo, pronikavě, posměšně, protivně, příjemně, pichlavě, pitomě, plačtivě, přejícně, plaše, poblouzněně, poděšeně, potěšeně, podivínsky, pozorně, podlézavě, propalujícně, podřídivě, provokativně, pokradmu, pomstychtivě, pookřále, popuzeně, plni porozumění, potupně, poťouchle, povzbudivě, procítěně, profesionálně, prostopášně, protřele, přesvědčivě, působivě, přítomně, polopřítomně, přívětivě, přikazujícně, přitažlivě, popírajícně, podbízivě, poraženecky, prázdně, průzkumně, pábivě, paralyzujícně, pozitivně, pythicky, prudérně, poočku,… přidejte, prosím, padesátý :-)

Hrátky s češtinou jazyk
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Bylo tam provinile?
Jana Šenbergerová
... postupně, polomrtvě, přítulně, podlézavě, přihlouple, popudlivě ...
Iva Bendová
Jj, nějaké mě ještě napadly před spaním, ale nechala jsem prostor ostatním, a už nechtěla měnit původní text - nezklamaly jste, milé dámy, děkuji! :-D
Eva Mužíková
Posraně:)))) plazivě, podrážděně, potutelně, připáleně, prestlžně, přívalově, pubertálně, plazivě, polohlasně, podprahově, případně
Zdenka Soukupová
... přezíravě, přiblble... nikdy bych neřekla, že je možno tolik pohledů na p. Ivo, hezký hlavolam.
Irena Mertová
... poplašeně, přátelsky, panovačně, přemítavě, prostoduše, pochybovačně, pohrdavě, podezíravě... Díky za hezké jazykové cvičení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 11. týden

V minulém týdnu se v Hollywoodu rozdávaly filmové ceny Oscar. A sošky (České lvy) za nejlepší snímky uplynulého roku se udělovaly i v Česku. Právě filmy budou tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

19%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%