Můj někdejší dívčí idol Josef Zíma
Josef Zíma na koncertě na Žofíně v roce 2015. FOTO: Michal Doležal, ČTK

Můj někdejší dívčí idol Josef Zíma

7. 3. 2025

Kdyby mi ještě před časem někdo nabídl návštěvu koncertu Josefa Zímy, určitě bych s díky odmítla: Dechovku, tu nemusím! Teď se ale najednou udály nečekané věci.

kultura osobnosti vzpomínky zpěvák
Hodnocení:
(5 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Zuzanko J.Z., nikdy můj idol nebyl. Dechovka nikdy nebyla můj idol. Já jsem vždycky byla faninka úplně jiné hudby.
Eva Mužíková
Zuzko, to jsi byla Ty s těmi dvěma modrymi balónky? Koncert jsem vcera viděla a samozřejmě zavzpomínala.
Jana Kollinová
Je to dar rozdávat radost, příjemné pocity i dobrou náladu zpěvem, hereckým uměním a navzdory rokům vrcholné slávy zůstat věrný svým přátelům dechovky. Mistr Zíma mě a moji generaci okouzlil v roli prince Radovana a takovým zůstal v mých vzpomínkách. Byl zajímavý svým zjevem i uměleckým projevem i v pokročilém věku. Není mnoho takových osobností. Možná nevhodné srovnání při této příležitosti, ale pro mě měl kouzlo osobnosti do poslední chvíle jako např. herec Sean Connery. Možná neadekvátní srovnání, ale je to krása duše vtisknutá do tváře i v pozdním stáří.
Zuzana Pivcová
Promiň, Zdeničko, nevšimla jsem si, že už to tu jmenuješ.
Zuzana Pivcová
A nevím, jestli někdo viděl včera večer opakování toho zmíněného koncertu k osmdesátinám. Já jsem se tam totiž po těch 13 letech uviděla. Bylo to dojemné, jak jsem mu donesla dárky podle názvu písniček.
Jana Šenbergerová
Zuzko, tobě děkuji za moc hezké povídání a redakci za to, že ji znovu uveřejnila. P. Zíma nebyl mým idolem, ale jeho hlas a pohádku jsem měla moc ráda, bez ohledu na to, co právě zpíval. A souhlasím s tebou, že jakmile začal zpívat, byl zas mladý.
Marie Ženatová
Princ Radovan byl pro mne idolem, jako vynikajícího zpěváka jsem ho obdivovala a i na dálku platonicky milovala ♥
Josef Borecký
Kràsa přečetl jsem s dojetím, zrovna před týdnem jsme si notovali s kamarádkou dva modrè balónky na mobilu z YouTube
Zdenka Jírová
Dnes večer v ČT1 opakovali jeho koncert k 80.nám,který jsem tehdy neviděla. Bohužel, byl to koncert na jeho počest , kdy se s námi Pepíček před pár dny definitivně rozloučil. Koncert byl opravdu nádherný, pamatovala a jsem si i zazpívala celý jeho repertoár. Jeho vitalita byla neskutečná. V době, kdy měl autonehodu, jsem chodila do tanečních a byla jsem jeho obdivovatelka. Já miluji téměř jakoukoliv hudbu / bohužel, té současné se ani hudba nedá říkat/, patří do ní i dechovka, Hašlerovy písničky, pop i vážnou hudbu, zejména opery. Přála jsem mu, že se dožil tak požehnaného věku a vydržel vystupovat až do konce. Čest jeho památce.
Helenka Vambleki
Taky jsem milovala prince Radovana a poté, co z prince vyrostl dechovkový král, milovala jsem i dechovku. Bohužel živě jsem ho nikdy neviděla...a už neuvidím

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody