Když jeden přecení své síly
Ilustrační foto: Freepik

Když jeden přecení své síly

24. 2. 2025

V rámci názvu této rubriky rozhodla jsem se tuhle trochu "přiživit" svůj rádoby zdravý životní styl. Opovrhla jsem tudíž dopravními prostředky a vydala se z centra Prahy k nám domů pěšky.

Jaksi jsem už ovšem nevzala v úvahu svůj současný věk, který si někdy zapomenu připustit (dost často) a to, že nejsem zrovna pravidelný "pilný chodec". Taky se jinak pochoduje v přírodě a jinak ve městě. Vyrazila jsem zprudka a zvesela, jak se hezky projdu.

Zpočátku mi to pochodování celkem šlo. Po chvíli jsem ovšem zaznamenala, že má pověstně naditá kabela nějak těžkne čím dál víc a doslova mne svou tíhou táhne k zemi. Vypadalo to, že v ní táhnu hromadu šutrů.

Pošilhávala jsem po tramvaji, ale nebyla jsem si vážně jistá, jestli bych vylezla do schůdků jako normální občan nebo spíš po čtyřech jako pes.

V duchu jsem si nadávala, kterej čert mi napískal, abych se šla projít... na chatě by procházka byla určitě příjemnější, ale po dlažebních kostkách - to se pohybuje celkem jinak.

Začala jsem mít nutkavý pocit, jestli do tmy vůbec dorazím domů a v jakém stavu. Šutry v kabele totiž těžkly čím dál víc, šla jsem málem v předklonu.

Vzpomněla jsem si na bezvadný film s Karlem Heřmánkem o dálkovém pochodu a  v jakém on tam skončil stavu. Taky jsem měla chuť vypláznout únavou jazyk do kamery, kdyby tam nějaká byla.

No, nakonec jsem dorazila, ale s notně pošramoceným sebevědomím, jak už to není, co bejvávalo.

Hlavní bylo, jak jsem se utěšovala, že jsem vůbec dorazila a nepadla někde cestou.

A v létě si rozhodně natrénuju pochody v přírodě, než se zas vydám pěšky po Praze, to jsem si tedy naslibovala...

aktivní senioři chůze zdraví
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Stane se mi občas, že pochoduji a pochoduji a je to v pohodě. Sednu si do autobusu a nějak ztuhnu a mám problém při vystupování. Lepší už to nebude :☻
Zuzana Pivcová
Dovedu si to dost představit, loni jsem se vydala jednou sama na houby a na zpáteční cestě z lesa jsem už začala přemýšlet, jestli mám stopovat nebo si mobilem zavolat taxíka. Nohy mě bolely mimořádně.
Rostislav Mraček
Takových zážitků je nám zapotřebí. Jistě se budete těšit vzpomínkou, jak jste to zvládla. Prosedět ten čas v křesle? Nač byste vzpomínala?
Jana Jurečková
Jani, v představách vypadá vše líp. Díky za příběh s dobrým koncem.
Mirek Hahn
Občas je hlava silnější než tělo :-) Hlavně, že to dobře dopadlo. Občas se mi přihodí totéž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.