Ilustrační foto: Freepik
Nejsem tu na brigádě! Proč lidé odmítají samoobslužné pokladny
20. 2. 2025Nejsem vaše neplacená brigádnice. A dostanu za to slevu? Proč bych se měl obsluhovat sám, když platím? Nevidím na to, nebudu si kvůli vám nosit do obchodu brýle. Taková slova často zní v souvislosti se samoobslužnými pokladnami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Krajíček
20.2.2025 21:50
Největší brzdou u samoobslužných pokladen jsou nemehla, která nepochopila, že nemusí ty svoje dvě jablka hledat složitě v systému ovoce a zeleniny, ale stačí na displeji vyťukat „JAB“ a vyskočí mu jen čtyři druhy jablek, co na prodejně mají. Stejně tak nemusí složitě vyhledávat v systému pečiva, ale stačí vyťukat např. „KAIS“ a vyskočí mu tři druhy kaiserek. Těm patří do ruky tak leda dřevěný mobil a chodí do klasické fronty. A pak to jsou ti, kteří musí hned u pokladny nákup třídit a prohazovat do pěti tašek, místo aby ho během minuty dali do košíku, odjeli a pak někde třídili třeba půl dne.
Eva Mužíková
20.2.2025 19:44
Jezdím s kamarádkou na nákup do Kauflandu jednou za 14 dnů
Ona má vždy nákup okolo 2.500,- kč i vice. Využíváme samoobslužné pokladny, vyhovuje nám jednodušší manipulace. Máme li v koši objemnější zboží, obsluha nám jej namarkuje, nemusime ho vyndavat z košiku. Tento pátek zkusíme prvně nákup se skenerem.
Tomáš Vlak
20.2.2025 19:20
Samoobslužné pokladny je to nejlepší za poslední dobu. Nemusím koukat na otrávenej obličej pokladní, nemusím si připadat jak na závodech když mi to z pásu hází na miniaturní pultík vedle kasy. Takže si v klidu naskenuju, v klidu narovnám do tašky, zaplatím a jdu. A že mě to často vyzve ke kontrole mi nevadí, protože nekradu, tak jsem v pohodě. Doufám, že ty zbytečný pokladní skončí brzo úplně. Ještě doplním, že mi je 79 a nemám problém.
Tera Ivanová
20.2.2025 18:20
Nakupuji se skenerem přímo do tašky a nákup je super a rychlý. Poskládám si zboží podle sebe a nikoho nezdržuji. Vadí mi, že cca z 5 nákupů mám min. 2 kontroly. To zdržuje a věci mi zas prodavačka přehází. Chápu tyto kontroly, ale znepříjemní nákup.
Jarmila Komberec Jakubcová
20.2.2025 16:39
Když mám ve vozíku pár položek není problém jít do samoobslužní pokladny. Ale když mám velký nákup /cca 30 položek/ k tomu ovoce, zeleninu, pečivo atd, tak tyto pokladny nesnáším. Časově je to náročnější než stát ve frontě, Nakonec nejsem pracovnice marketů.
Mell Nova
20.2.2025 15:21
Mám raději živé pokladní. Když se první samoobslužné objevily v Tescu, sem tak jsem je využila, loňská zkušenost v listopadu tamtéž, pokladní žádná, samoobslužné novější, pro mne žádný problém, ale pro namarkování více zboží už to stávkovalo a musela přijít prodavačka. Po zavedení v Lidlu mě to namarkoval pracovník na tzv. rychlo pokladně, vypuštění z prodejní zony přes účtenku, jiná pokladna nebyla v provozu, chudáci lidé, kteří myslí a vnímají trochu jinak.Můj názor je ten, že by měla vždy být v provozu i aspoň jedna klasická kasa se živým pracovníkem. Pamatuji i příběh tak před rokem 2000, v samoobsluze měli vždy chleba nakrájený na menší díly, jedna babička si ho nechala vždy překrojit u pultu, s tím, že chce vidět, kdo to dělá. Další zajímavý názor byl pana doktora, který přežil koncentrační tábor, že až se potravin nedotkne lidská ruka, nebude to dobře.
Romana Koníčková
20.2.2025 13:50
Samoobslužných pokladen ve světě ubývá a u nás přibývá. No přece to obchodníci nevyhodí ?
Zdenka Soukupová
20.2.2025 13:21
Když u nás taky zavedli v marketech samoobslužné pokladny, trochu jsem s nimi ze začátku zápasila. Teď už je to v pohodě a nevadí mi. Ale když je volná pokladna s paní pokladní, stejně jdu radši tam. Asi ze zvyku.
Jana Kollinová
20.2.2025 12:48
Jsem 80+. Samoobslužným pokladnám se nevyhýbám, ale ani je nevyhledávám a dám přednost kasám s pokladní. Zelenina ani ovoce není problém (exotické plody nekupuji) , ale mým problémem je pečivo. Markety nabízejí v sekci pečiva téměř nespecifikovatelné produkty a pokud jste konzervativní a máte už ověřené pečivo, zejména chleba, který jen vzdáleně připomíná chuť chleba vašeho mládí, pak možná obstojíte u samoobslužné pokladny, pokud vámi zvolený pekárenský výrobek nežongluje s kódy a inovacemi. Nicméně, otrávená obsluha sekce samoobslužných pokladem vás vysvobodí a odcházíte s pocitem, že na sobě musíte ještě zapracovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA