Ilustrační foto: Freepik
Nejsem tu na brigádě! Proč lidé odmítají samoobslužné pokladny
20. 2. 2025Nejsem vaše neplacená brigádnice. A dostanu za to slevu? Proč bych se měl obsluhovat sám, když platím? Nevidím na to, nebudu si kvůli vám nosit do obchodu brýle. Taková slova často zní v souvislosti se samoobslužnými pokladnami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Pudichová
20.2.2025 09:53
Nemám je ráda. Když už mne tam někdo ze zaměstnanců "nažene" s tím, že mi pomůže, tak stojím a koukám Syn je ignoruje, že není zaměstnanec a dcera si s nimi rozumí :-) Je to individuální...
Jitka Krásová
20.2.2025 09:43
"Vadí jim jejich agresivní pípání" :D na normální pokladně agresivně nepípají? :D
Já je mám ráda, nesnáším fronty a čekání, takže když potřebuji pár věcí, pípnu, zaplatím kartou a jdu. Chápu, je to velmi individuální.
Dušan Brabec
20.2.2025 09:42
Já vysloveně k samoobslužným pokladnám nechodím, protože jimi supermarkety de facto šetří, ale nabídky nezlevňují. Spíše naopak! Jako první je zavedlo Tesco. A také bylo první se zrušením papírových slevových letáků. A zákazníky obalamutilo navíc tím, že zavedlo Club Card, kdy sleva na kartu je vlastně normální cena všude jinde a normální cena je v Tescu o 20 až 30% nadsazená. Proto tam nenakupuji a ten řetězec bych vykopal z Česka! Bohužel Tesco dalo špatný příklad ostatním řetezcům, které se přidaly, aby si zvyšovaly již tak nehorázné zisky. Např. Lidl - nejenže mají složité podmínky různých slev a aplikace (mimochodem nikdy jsem si žádnou aplikaci žádného supermarketu nenainstaloval), kdy jsem často viděl ty nešťastníky, hlavně důchodce, u pokladen, jak to nepochopili a platili vysoké ceny, ale nyní postupně zrušili papírové slevové letáky, zavedli samoobslužné pokladny a posledním hitem je, že zrušili i ty úplně obyčejné sáčky na ovoce apod. Pokud ho chcete, kupte! A ceny zboží pochopitelně nadále zvedají jako všichni. Hnus! Co dělají kontrloní orgány a úředníci na teplých místečkách v nich?
Jana Jurečková
20.2.2025 09:33
Já byla loni s manželem v Albertu, měli jsme velký nákup a šli k samoobslužné pokladně. Hned přišla milá prodavačka a řekla, že to namarkuje za nás. Pomohla nám, protože viděla, že jsme tam poprvé. Já sama tam nechodím, protože mohu udělat chybu, aniž bych si jí byla vědoma.
Jitka Hašková
20.2.2025 09:28
To nechápu. Já mám samoobslužné pokladny ráda. Vidím přesně, co je zaznamenáno, často se pokladní pletou a člověk se pak diví. nemusím stát ve frontě a je to rychlejší. Vždycky je blízko jedna pracovnice k pomoci. Je to rychlejší a spolehlivější. Zkontroluji si položky.
Mirek Hahn
20.2.2025 08:38
Všechny marketingové řeči jen maskují skutečný účel samoobslužných pokladen - snížení počtu zaměstnanců, tím snížení nákladů a vyšší zisky pro své akcionáře. Je to celkem obvyklé, těžko se divit, že investoři chtějí vydělat. Jen si vypůjčím a přizpůsobím hlášku z Pelíšků "zavedeme samoobslužné pokladny a pokladní nebudou mít co žrat". Sociální politika ovšem není věcí akcionářů obchodních řetězců. Osobně vnímám určité nepohodlí a omezení při "samoplacení" - musím se naučit zpaměti názvy všeho možného pečiva, když namarkuji alkohol musím čekat, než mi to skutečná pokladní potvrdí, namarkovat si tři položky fajn ale markovat třicet položek je opruz, platím tam kartou a výpis z účtu mám zaplevelený desítkami položek do stovky z nákupů svačin. Vítám nové technologie ale ať mi slouží a ne ať mi přidávají práci.
Jitka Caklová
20.2.2025 08:34
Je to stejné, jako když začaly samoobslužné váhy na ovoce/zeleninu, novodobé parkovací automaty, tak je to i se samoobslužnými pokladnami. Má to jeden základ, zapojit mozek.
Hana Rypáčková
20.2.2025 08:33
Samoobslužné pokladny jsou prima a je to rychlé, ale s pečivem si nevím rady, stejně ho kupuji v Pekařství. Máme i tu samoobslužnou Coopu , po16. hodině a celou noc možnost nákupu. Když jsem tam zavítala na večerní venčení , docela je využívaná. I když kousek vedle je Večerka. V Kaufu máme skenery...
Iva Bendová
20.2.2025 08:32
Využívám často v Kauflandu a v Lidlu, ale kde to neznám, tam mám trochu ostych, to ovšem obvykle přikročí někdo ochotný na pomoc s prvním seznámením. Za mě fajn, když je problém, za chvilku přijde podle červené signalizace nad vámi obsluha. Kdo se to naučí a nebere příliš velké nákupy, tak to většinou ocení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA