Když se stáří vydaří
Ilustrační foto: Freepik

Když se stáří vydaří

12. 2. 2025

KDYŽ SE STÁŘÍ VYDAŘÍ

Iva Bendová pův. pro seniory DSH Luna

Zralost

moudrost

zkušenost

soudnost

shovívavost

pokornost

s Osudem vyrovnanost

z vnoučat radost

vděčnost

Klid a harmonie v duši

povadlejší tváři

víc než botox sluší

Ve vlasech stříbro

v srdci nasbírané zlato

bohatství

co stálo za to

Odpuštění

srovnání

křížovky života rozluštění

světla v hloubi duše nalezení

Když se stáří vydaří

mistorvské dílo

dokonáno bylo

Moje poezie
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iva Bendová
Děkuji všem za milé hodnocení. Přiznám se, že text "Když se stáří vydaří" mi vznikl v r. 2015 a kromě uvedení na kulturní akci pro seniory byl tehdy otištěn v časopise Luna ve stejnojmenném Domově, kde i při důchodu stále občas sloužím. Když jsem nedávno objevila přes zajímavý článek tento portál, napadlo mě se o něho znovu podělit.
Iva Bendová
Shoda jmen nebo chyba v Matrixu? Sama sebe jsem nehodnotila :-)
Zuzana Pivcová
Napsáno velmi moudře. Připomněla jsem si, že obdobně krásně tu napsala před pár lety Jaruška H., což Honza zveřejnil, když teď zemřela.
Eva Mužíková
Nápaditý styl popisu stáří, zaujal mne a moc se mi líbí. Jen tak dál paní Ivo.
Dana Puchalská
Hezký popis. :-)
Zdenka Soukupová
Ivo, moc hezký popis hezkého stáří. Přeju všem, ať se jim taky tak daří.
Vladislava Dejmková
Optimismus sluší i stáří...
Ingrid Hřebíčková
Když se stáří vydaří, tak je to opravdu perfektní. Zatím si nestěžuji a doufám, že nebudu muset. Hezky napsaný článek.. Děkuji.
Romana Koníčková
Pěkné. Skvělý nápad a ještě lepší realizace. :-) Křížovku života stále luštím a k tajence se blížím. Asi to bude tečka za vším...
Iva Bendová
Prosím redakci o opravu slova "mistorvské" na "mistrovské" v předposledním řádku, je-li to možné. Děkuji čtenářům za hvězdičky a shovívavost :-) a redakci za případnou opravu. P.S. Nervozita při prvním vkládání textu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Ester Ledecká vybojovala na světovém šampionátu v alpském lyžování bronzovou medaili. Lyžování a lyžařská střediska. To jsou témata vědomostního kvízu tohoto týdne.