S Jarkou v Týně
Foto: Zuzana Pivcová

S Jarkou v Týně

5. 2. 2025

Ráda bych psala tenhle příspěvek při úplně jiné příležitosti. Ale už to nejde.

Byl začátek září 2020 a my jsme se se sestrou Marcelou balily z letního pobytu v Týně. Druhý den jsme měly odjet domů do Prahy. Do toho přišel mail od Jarušky H., že se při svém cestování po vlastech českých chystá také jednou podívat do Týna. A jestli tam náhodou ještě nejsme.

Zprvu mě to trochu zaskočilo. Potýkala jsem se s psychickými problémy a navíc mě dost děsila zpáteční cesta do Prahy. Ale Jarku jsem uvítala ráda a ve vyměřeném čase ji trochu provedla po Týně. Nikdy toho nebudu litovat. Myslím, že se jí městečko hodně líbilo, což mi udělalo radost.

Dnes mám v Týně hodně času a psychika se celkem drží, ale Jarka už nikdy nepřijede.

Jaruško, jsem ráda, že se naše životní dráhy alespoň na chvíli střetly. Byla a stále jsi Člověk, jakých se moc nerodí. Vážná i usměvavá, moudrá, chápavá, velkorysá a zároveň i skromná. Se svými problémy jsi nikoho nezatěžovala. Ať Tě Vesmír přijme do své náruče.

Když hvězdy zdobí temnou oblohu
a člověk splní zdejší úlohu,
složí svá křídla k zemi přibitá
a hustým křovím záře prosvítá.

Sbohem. Zuzka

čtenáři přátelství
Hodnocení:
(5 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Také jsi mě Zuzko dojala.
Marie Pudichová
Moc se omlouvám, ale při posouvání článku jsem nevědomky klikla na "hodnocení" a dala tak dvě hvězdičky. Mrzí mne to *******
Věra Ježková
Zuzko, moc hezká, dojemná vzpomínka. ♥
Soňa Prachfeldová
Díky Zuzko.
Elena Valeriánová
♥♥♥♥♥
Dana Puchalská
Zuzko, děkuju mnohokrát.
Blanka Lazarová
Zuzko, díky za tvoji vzpomínku. Vloni o prázdninách jsem u ní strávila krásné dva dny v Karlových Varech. Moc jsme si to užily a jsem ráda, že jsme se poznaly blíž. ♥️
Anna Čípová
Zuzko, děkuji za milou vzpomínku a dojemné verše.
Helenka Vambleki
Díky, Zuzko, milé vzpomínání na fajn holku...nechci opakovat slova z diskuze, raději už budu tiše mlčet
Daniela Řeřichová
Děkuji za milou vzpomínku. I já jsem takto poznala Jarušku během šesti let - vyrovnanou, usměvavou, s bystrým pohledem a životním nadhledem. Navždy zůstane v mém srdci i díky podobnému smyslu pro humor. Jaruška Handlová je mimořádnou osobností íčkařské rodiny. Čest její památce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?