Zasněžené dopoledne
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Zasněžené dopoledne

8. 2. 2025

Je středa 5.2.2025, vstáváme jako každý den kolem deváté hodiny a co nevidíme venku? Všude je krásně nasněženo a pořád ještě chumelí. Petr jede do města k optikovi a já, jak tak koukám z okna, se rozhodnu, že musím ven a to bíle padající z nebe vyfotit. A tak se taky stalo.

Teple jsem se oblékla, na hlavu nasadila pořádnou čepici, pro jistotu dala do taštičky mobil, vzala svůj nový Kodak a vyrazila ven. Z okna to vypadalo moc hezky, v reálu také. Snažila jsem se fotit vše, co bylo zasněžené, nasměrovala jsem si to přes most k domovu důchodců a pak kolem potoka k rybníku. Pořád drobně sněžilo, i když už ne tolik jako ráno.

Navštívila jsem kačenky u rybníka, bylo jich tam jen pár, omluvila se jim, že pro ně nic nemám, ostatní se asi schovaly před mrazem. Kolem šli pánové s pejsky, tak jsem si pejsky vyfotila. Na mostě jsem vyfotila ještě jednoho pejska a pomalu jsem se vracela k domovu. Sníh mizel, ale ještě jsem stihla vyfotit stromy kolem domů a jednoho kosa. Zkuste ho najít.

V době, kdy tohle píšu, je už dávno po sněhu. Jsem moc ráda, že jsem šla ven, fotila jsem vše kolem rybníka a kolem našeho domu. Vím, že to není nic světoborného, ale jedna takováhle procházka dokáže trochu uklidnit a trochu zapomenout, co se děje kolem nás. Únor se začal zajímat o pole a třeba se splní rčení Únor bílý pole sílí.

fotografování města a obce příroda
Hodnocení:
(4.8 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Díky! Já pořád ještě doufám, že sníh přijde v únoru a ne zjara. Díky za ten, který jsi vyfotila teď.
Marie Měchurová
My už pomalu nevíme, jak sníh vypadá, proto jsme si zasněžené fotografie rádi prohlédli.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky.
Jarmila Komberec Jakubcová
Hezké fotky, ale už se těším na ty jarní.
Marie Ženatová
Milá Naděnko* - tu bílou krásu také fotografuji nejraději, jenže je jí u nás také čím dál méně ♣
Anna Potůčková
Procházka určitě stála za to, ale tohle období by mohlo už skončit a přivítala bych jarní sluníčko. To pak i fotky budou veselejší.
Soňa Prachfeldová
Ano, člověk musí využít tu chvilkovou bílou krásu a také zaběhnout nový foťák. Ať se ti s ním hezky fotí. :-)
Alena Velková
Já jsem jako Jenda, ale naštěstí u nás žádný sníh teď nebyl :-)
Jan Zelenka
Tento čas, Naďo, to není nic pro mne. Potřeboval bych na konci podzimu usnout jak medvěd a probudit se až s jarním sluncem. Ale procházku jsi měla hezkou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Ester Ledecká vybojovala na světovém šampionátu v alpském lyžování bronzovou medaili. Lyžování a lyžařská střediska. To jsou témata vědomostního kvízu tohoto týdne.