I takový je únor
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

I takový je únor

4. 2. 2025

Únor bílý pole sílí, tak to je prastará pranostika. Letošní únor k tomu má ale dost daleko. Je neděle 2. února 2025, venku svítí slunce jako o závod, nevím, jak posílí pole, ale my konečně můžeme navštívit zahradu a udělat si malou procházku. A tak se také stalo. Naše zahrada se nachází v Brné a v kopci. I když tam bydlí lidé trvale a silnice je udržovaná, neměli jsme odvahu v prosinci a lednu tam vyjet. Proto jsme uvítali nedělní únorové slunečné počasí. Dlouho jsme se tam nezdrželi. Vše bylo v pořádku, zima žádnou škodu nenadělala, a tak jsme zase nasedli do auta a odjeli. Bylo mi dost smutno, protože tam s námi vždycky jezdil náš pejsek, ale bohužel už není mezi námi. Nesu to hodně špatně, snad se s tím časem vyrovnám.

Počasí bylo stále slunečné a tak jsme se domluvili, že se zastavíme u Labe a pak ještě navštívíme Mariánský most. Myslela jsem, že takové příjemné počasí využije více lidí, ale byli jsme tam sami, což mi vyhovuje. Musím přiznat, že mi to pomohlo i psychicky, ale stýská se mi pořád.

Přeji vám krásný únor a celé jaro a hlavně hodně radosti a zdraví. Když je zdraví je i to ostatní.

fotografování města a obce příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
I únor je velmi zajímavý, povedl se ti.
Jan Zelenka
Hezké fotky, Naďo. Ústí znám.
Zuzana Pivcová
Tvé fotky vypadají už docela jarně. Už přijde brzy jaro. A Tobě bude také lépe.
Soňa Prachfeldová
Fotky jsou moc hezké. Znám velký smutek po mých psích kamarádech. Nemohla bych bez pejska být. Únor se nám zase rychle odvíjí. Letí to.
Anna Potůčková
Sama moc dobře vím, jaké to je, když odejde pejsek jež se stal součástí rodin. My nemáme Marilyn od září a není večera, kdy si na ni vzpomenu. Nemá mě kdo zahřívat v nohách, kde ona tak moc ráda spávala. Jistě už se těšíte na jarní práce na své zahradě. To přijdete na jiné myšlenky. Letos bude zima delší, vloni už bylo v tuto dobu téměř jaro.
Věra Ježková
Naďo, moc pěkné fotky. Tvé stýskání po pejskovi je přirozené a bude ještě nějakou dobu trvat. Přeji ti hodně hezkých chvil. :-)
Sylva Wiedel
Bez pejska to není ono, rozumím Vám.
Alena Velková
Vidím Nadi, že sis na foťák už zvykla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?