Letos poprvé
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Letos poprvé

21. 1. 2025

Možná se ptáte, co je letos poprvé a já vám to hned vysvětlím. Je leden roku 2025 a jedná se o můj první letošní příspěvek na íčko. Udělali jsme si výlet do Dolánek, dcera je celý týden na školení, navíc je migrenik, takže jí ta potvora migréna o víkendu opět navštívila. A tak jsme se domluvily, že ji v sobotu odpoledne navštívíme.

Řekla jsem si, že budu po cestě letos poprvé fotit, vzala jsem foťák a šla jsem k autu. Ráda fotím za jízdy, tak jsem foťák položila na střechu auta, že si otřu okna. No a co myslíte, že se stalo? Nasedla jsem do auta a vyjeli jsme směr Dolánky. Nemám zrovna nejlepší období. Během týdne jsme byli nuceni nechat uspat našeho pejska Boonečka, což nesu špatně, ještě jsem se s tím nevyrovnala.

No nebudu vás napínat. Projíždíme městem a já říkám, že budu fotit mobilem, že jsem foťák nebrala. Samozřejmě, že jsem tam i zpátky fotila, co se dalo. Asi nejvíc se mi povedl dceřin anglický kocourek Sam. Je dost plachý, ale tentokrát s námi chvíli zůstal a nechal se hladit a krmit. Poseděli jsme, popovídali si a po několika hodinách a ještě za světla se vydali směr domov. Cestou jsme navštívili známé na Hlinné, chvíli jsme si popovídali a vydali jsme se domů. Vůbec mě nenapadlo dívat se po foťáku. Zima sice byla, ale sníh nikde.

A teď dochází k pointě. Je nedělní ráno, ležím v posteli a najednou mě napadlo, že se podívám po foťáku a ano, máte pravdu, foťák nikde. Celá vyděšená to říkám Petrovi, ten se oblékl a šel se podívat ven a samozřejmě nic nenašel, málem mě ranila mrtvice. Někdo si pomohl k sice staršímu, ale funkčnímu fotoaparátu. Konstatovali jsme, že kdybychom my takhle našli takovouhle věc, snažili bychom se najít majitele. Sice jsem to zase obrečela, ale k narozeninám, které jsem nedávno měla, si koupím nový foťák.

Ono se nadarmo neříká, že za blbost se platí. Přeji vám, aby se vám nic podobného nestalo a hezký celý rok 2025.

cestování fotografování rodina
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Hlavně, že máš nový...Budeš ho opatrovat..
Věra Ježková
Naďo, foťák je nahraditelný. Pejsek ne. Je pochopitelné, že ses s jeho ztrátou ještě nevyrovnala. Přeji ti hezký rok, bez dalších ztrát.
Anna Potůčková
Nadi ohledně Bonečka už jsem psala, že je mě jej i Vás líto. Za Tvůj první článek v tomto roce děkuji a s novým fotoaparátem Ti přeji spoustu hezkých fotek. Pokud to není tajemství, prozradíš jaká fotoaparát jsi si vybrala?
Alena Velková
Nadi, kocourek je velký fešák :-) Ten foťák asi spadl za jízdy ze střechy auta, tak se možná nedalo zjistit, čí je a navíc se asi rozbil, tak si s ním nikdo nepomohl... Všechno zlé je pro něco dobré. Koupíš si nový, lepší...a Boonečka je mi líto.
Jana Šenbergerová
Naďo, díky za první letošní článek i fotografie. Přijít o foťák určitě není žádná radost, ale to záleží jen na tobě. Možná ho někdo potřeboval víc a ty si můžeš koupit nový. Už se těším, až s ním budeš fotit. Objímám!
Marie Měchurová
Naďo, i to patří k životu. Každý z nás už se musel rozloučit v životě s někým blízkým. A čím je člověk starší, tím toho víc ztrácí. Já jsem expert přes brýle. Užívej si i v novém roce toho Vašeho krásného kraje a nového foťáku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA