Mám dvě děti. Jako paní Palachová...
FOTO: Poskytnuto z osobního archivu Zuzany Zajícové

Mám dvě děti. Jako paní Palachová...

21. 1. 2025

Mít děti je nejvíc. Aspoň já to tak cítím. Mít dvě  zdravé, chytré, hodné a krásné děti je tak moc, že to nedokážu popsat...

Je mi moc smutno. Za všechny matky, které přišly o svoje děti. Za maminku Jana Palacha... Sama jsem byla dítě, když se to stalo; malá holka, co z toho už ale měla  rozum. Byla to strašná doba tehdy v tom bezčasí... bezmoc a zoufalství.

Po třiceti letech jsem chodila demonstrovat, někdy i se svými dětmi. Byla to hrozná doba, jen ten vztek pomalu ale jistě narůstal.

Moje děti už mohly studovat, můžou dělat práci, která je baví a naplňuje, a já jsem šťastná matka. Vůbec si nedovedu a nemůžu představit, jak bych mohla dál žít, kdybych svoje děti ztratila…

Jen mi je dnes moc smutno...

Terezka

Moje dcera Terezka. Krásná, chytrá, vzdělaná, hodná, laskavá. Stará se nejen o své dva syny, ale taky o holky, co měly v životě velkou smůlu. Je psycholožka v diagnostickém ústavu.

Jakub

Můj syn Jakub. Chytrý, vzdělaný, laskavý a hodný. Taky krásný chlap je z něj. Je malíř a maluje nádherné obrazy.

děti rodina
Hodnocení:
(4.9 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Já se zcela distancuji od názoru, že se paní Zuzana chlubí. Říká, co cítí, a já jí to ze srdce přeji, i když sama děti nemám. Kdo to vnímá jinak, je to jeho problém a nemá cenu se tím zabývat. Na paní Palachovou a její zoufalství nezapomenu do smrti. Jak při pohřbu, kdy zaznívaly oficiální projevy, v pláči opakovala: Byl to můj syn.
Pavlína Vavříková
Hezky jste to, paní Zuzano napsala. Ne každá máma může být pyšná na své děti, někdy ani dobrá výchova nestačí. Hezké vztahy v rodině jsou vedle zdraví to nejdůležitější, co člověk má.
Jitka Caklová
Doplnění: ..... že tento způsob ....
Jitka Caklová
Diskuze je od toho, aby se diskutovalo. Mně nevadí, že se paní Zajícová chlubí, jak má dokonalé děti, ani jsem nenapsala, že je to špatně, pouze jsem se vyjadřovala ve smyslu, že tento není "můj šálek čaje". Pokud to paní Zajícová vnímá jako "komentování a kritizování" tak si tím sama vytvořila problém. K tomu už opravdu není co dodat :-)
Jaromír Šiša
Pani Škopánová, raději jsem si svůj příspěvek přečetl jestě jednou a opravdu, o Vás jsem nezmínil ani slovo, tak použiju vaši argumentaci, nevkládejte mi do klávesnice, co jsem neřekl.
Olga Škopánová
Pane Šísa v první řadě byste měl mluvit jen sám za sebe a nevkládat mi do úst co jsem neřekla a ve druhé řadě já jsem se k obsahu článku nevyjadřovala, pouze jsem napsala svůj názor na jeho závěr. A troufám si tvrdit, že něco takového je dovoleno.
Jaromír Šiša
Pani Zajícová se pochlubila svými dětmi, tak jak to dělá snad každá matka, pokud někdo nemůže překousnout, že tak učinila veřejně, tak já mezi ně rozhodně nepatřím a pani Zajícově vše napsané a vyfocené upřimně přeju a nemám potřebu článek hanit. Je nás takových jistě většina.
Olga Škopánová
Paní Caklová opět souhlas. Mimochodem já nemám potřebu zviditelňovat svou rodinu a chlubit se zázračnými potomky.
Jitka Caklová
Když už bylo použito jméno paní Palachové, tak Jan Palach byl ve své době ojedinělý případ. Dojímá se snad někdo v dnešní době nad tím, kolik zoufalců si bere život?
Zuzana Zajícová
Hmmm...těším se až paní Škopanová napíše taky článek a nejen komentáře

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA