Neviditelné sochy Jaume Plensa i Suñé
FOTO: official website Jaume Plensa

Neviditelné sochy Jaume Plensa i Suñé

20. 1. 2025

Přiznám se, že ještě v říjnu loňského roku jsem o tomto katalánském výtvarníkovi a sochaři, narozeném v srpnu 1955 v Barceloně, neměla ani tušení. Na jeho instalaci Mirall (Zrcadlo) jsem narazila čirou náhodou při svém podzimním pokulhávání po Palma de Mallorca.

cestování Španělsko umění
Hodnocení:
(4.9 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iva Bendová
Úžasné, skvostné, duši i oku přínosné, mysl vznosné - jak ta díla, tak zprostředkování a zpracování, milá Ali :-D Děkuji za obohacení!
Hana Polednová
Álo, nádhera a hodně zajímavý článek.
Irena Mertová
Je to krásné...
Zuzana Pivcová
Potvrzuje to mé vědomí, že moderní umění nemusí být vždy nehezké nebo provokující.
Soňa Prachfeldová
Krásné a také vím něco nového. Diky.
Martina Růžičková
Moc děkuji za seznámení s neobyčejnými díly tohoto umělce. Článek mě inspiroval k vyhledání dalších jeho prací na internetu, Jsou úžasné.
Jana Kollinová
Děkuji za zajímavý článek a možnost virtuálně zhlédnout dechberoucí umělecká díla Jaume Plensy. Dokonalost a symbolika soch z nerezové oceli je pro mě prvním seznámením s umělcem i přetvořením oceli v křehkou krásu.
Elena Valeriánová
Určitě to byl nezapomenutelný zážitek, děkuji za sdílení.
Marie Bartošová
Skvělá motivace k cestování a poznávání. Díky za článek i fotky.
Zdenka Jírová
Je to nádherné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody