Také nedáte dopustit na kysané zelí?
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Také nedáte dopustit na kysané zelí?

19. 1. 2025

Určitě jste to už slyšeli nebo četli. Kysané zelí je vitamínová bomba, má blahodárný vliv na naše zdraví a navíc skvěle chutná. Je to ideální potravina pro zimní období, kdy tělo trpí nedostatkem světla a na každém rohu na nás útočí viry či bacily.

gastronomie recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Jeden recept lepší než druhý.... zelí mám ráda. Pamatuju se na dobu,kdy jsem chodila pro zelí do obchodu s kastrůlkem. Bylo skvělé. A na různých trzích jsem ho kupovala také,například ve Všetatech. Mňamka
Věra Ježková
Vlaďko, kysané zelí mám ráda, recepty jsou pěkné. Nějaký vyzkouším. Jen si nejsem jistá, co by řekl můj žaludek na kombinaci kysaného zelí a kysané smetany. :-)
Eva Mužíková
Vlaďkooooo, Ty mne " bavíš". Laká mne ta zelná polévka, kterou znám trochu jinak. Jo a tu fermentovanou zeleninu děĺám i v mém malém bytě. Nádobu naplním dost hluboko pod okraj, aby obsah. který se při fermentaci zvětšuje nevytékal. Dávám jí na tàc do koupelny, denně upěchuji a cca za 3 dny uzavřu na pevno a šup do chladničky. Zrovna dnes jsem ji měla jako přílohu k řizku z kapra a br. kaši.
Jarmila Komberec Jakubcová
Kysané zelí mám ráda syrové, kupuji ho v blízké farmářské prodejně a dělám z něj zelný salát jako přílohu.
Marie Seitlová
Kysané zelí mám ráda, nekupuji v obchodech, mám zdroj doma kvašeného zelí. To je výborné.
Jan Zelenka
Kysané zelí mám rád. Něco určitě udělám.
Jitka Caklová
Ano, jak je v článku zmíněno, tepelná úprava kysaného zelí likviduje vše užitečné, co v něm je. Proto mám nejraději kysané zelí, co je na titulní foto a k němu krajíc chleba se škvarkama. Vařím převážně ze syrového zelí hlávkového i když v něm také ničím vitamíny. Ale, proti gustu žádný dišputát :-) :-)
Irena Mertová
Zelí mám moc ráda, určitě něco vyzkouším...
Alena Švancarová
Láká mě pekáček s kysaným zelím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody