Dopis tatínkovi do nebe aneb není pivař jako pivař
Restaurace U Pinkasů v roce 1963. FOTO: Jovan Dezort, ČTK

Dopis tatínkovi do nebe aneb není pivař jako pivař

20. 1. 2025

„Maruško, jdu s Janičkou pro pivo,“ volal jsi z předsíně k večeru na maminku. „Proč s Janičkou? Je nejmladší a je to holka, vem si Pavla, to je kluk,“ namítala maminka. „Ne, jdu s Janičkou,“ odpověděl jsi významně.

rodina vzpomínky Zimní soutěž 2025
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Jako malá holka jsem chodila tatínkovi pro pivo, bylo to daleko a tak jsem spěchala, aby ve džbánu byl alespoň zbytek pěny.
Zdenka Soukupová
Krásná vzpomínka. Tatínek má určitě radost, že jste jeho "pivní" lekce nezapomněla.
Jana Jurečková
Já si vzpomínám na paní profesorku ze střední školy. Nebyla to žádná alkoholička, ale pivo měla ráda a vyznala se v něm. Jednou se nám svěřila, že by poznala různé druhy i se zavázanýma očima, prostě podle chuti. Pivo měl rád i můj tchán a já to nechápala. Mám prostě ráda víno / ale taky podotýkám, jen pro radost a tím to vše končí . /
Zuzana Zajícová
Moc hezký...
Ami Zahradníčková
Moc Vám děkuji za moc milé komentáře. Ta povídka se mi psala tak nějak sama, na chvilku jsem měla tatínka zase u sebe a také mě přenesla do krásných bezstarostných let, takže je psána vlastně očima šestileté holčičky:-).
Daniela Řeřichová
Nádherná živá vzpomínka, které dodávají kouzlo její detaily. U nás v rodině nikdo nebyl pivař, ale atmosféru hospod mám ráda, inspirovala mě k některým textům. Vámi jmenované legendární podniky znám, s pánskou společností občas zavítám.
Marie Macková
Okouzlující přiběh.
Jana Šenbergerová
Moc hezká vzpomínka i její literární zpracování. Přiměla mě k přemýšlení, jak to měl s pitím čehokoliv můj tatínek. Vyšlo mi, že snad nepil vůbec nic jiného než čaj. Ale to je zjevně nesmysl. Mám ho spojeného s vařením a motorkou. Dostala jsem od něho řadu dobrých rad a najezdila spoustu kilometrů. Pivo mám spojené s dědečkem. Chodila jsem mu pro ně v neděli do blízké hospůdky, kam on nikdy nechodil. Štamgasti se mohli pominout, když si malá holka poručila do džbánku dvě piva se sodovkou. Než jsem došla domů, ochutnala jsem pěnu. Asi mi chutnala, dodnes ji upíjím, i když pivu neholduji. Těším se na vaše další články.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody