Užívejte si, dokud je čas
Ilustrační foto: Freepik

Užívejte si, dokud je čas

10. 1. 2025

Nechápu své vrstevnice, co řeší malichernosti a taky to, že zůstaly úplně samy. Dnes jsem se dožila požehnaného věku, za který jsem Osudu vděčná. Vstala jsem s pocitem štěstí, že se mohu ještě hýbat. Udělala jsem si dobrou snídani a vyvenčila svého miláčka Maxe.

Pak jsem trochu poklidila, zkontrolovala emaily, poděkovala kamarádce za přání a podívala se na internet, co je ve světě i u nás nového. Zhlédla jsem seriál Zoo nové začátky a vydala se s pejskem na větší procházku. Když mám ty narozeniny, tak jsem si koupila k obědu svůj oblíbený kebab. Doma jsem si ho hezky naservirovala. Odpoledne jsem se vydala do knihovny a cestou zpět jsem se rozhodla, že si trochu zahřeším a k odpolední kávě si koupím dorty. Pak si něco přečtu a navečer si pustím oblíbený seriál. Večeře už nebude, bylo toho dost a přece jen na tu životosprávu se zapomínat nesmí.

Nevím, kolik času mi zbývá, ale nechci ho prožívat řešením zbytečnosti. Doufám, že v pohodě přežijí plánovanou operaci na jaře a pak se s kamarádkou zase vydáme k oblíbenému teplému moři.

Milé vrstevnice, prožívejte svůj život, dokud to jde. Nepromrhejte ten čas, co vám ještě zbývá. A na závěr moje rada pro ty, co mají doma zapšklého pecivála. Plňte si své sny, jeďte na dovolenou, na výlet, sama nebo s kamarádkou, nebojte se, on to přežije.

aktivní senioři stárnutí
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Paní Aleno, krátce jste vyjádřila svůj podtoj k životu a i já to tak cítím. Hodně krásných dnů s Vaším čtyřnohým parťákem, s kamarádkou, nebo jen tak s knížkou v ruce, či při sledování oblíbených TV pořadů.
vlasta onderková
souhlasím se vším.
Dušan Brabec
Plně se ztotožňuji s vaší filosofií. Byť mně skoro přes rok trvalo, než jsem se vzpamatoval z úmrtí manželky, následně se již plně věnuji jen aktivitám, které mně přinášejí radost a potěšení. Ani žádného domácího mazlíčka k tomu nepotřebuji. Mám radost ze života a jen si přeji, abyse mně zdraví úměrné věku udrželo co nejdéle a mohl dále cestovat, navštěvovat výstavy a kulturní akce a mimo jiné i psát články na i60.
Anna Potůčková
Článek se mě líbí. Přeji Vám hodně zdraví, štěstí a radosti z každého okamžiku. Dokud má člověk manžela, partnera, tak je dobře. Horší to asi bude u těch co zůstali sami. Asi také záleží na povaze takového člověka, zda se dovede radovat, přizpůsobit a udělat něco proti nudě a smutku. Možnosti jak se zabavit jsou.
MIROSLAVA JELÍNKOVÁ
Ano, Vám gratuluji, hodně zdraví a radosti, a děkuji za článeček. Taky vstanu, jak kdy, lépe, hůře, neděkuji, ale jsem ráda... Také mám psíka, 3 denně ven. Počasí nám moc nepřeje, už mu bude 12 let, ale i tak díky za něho. S tím jídlem to mám podobně, Knihy nějaké doma, do knihovny nechodím, ale zase po sto letech sem tam divadlo se spolužačkou! krása. Vše podle svého. Vnoučátka rostou, nejstarší bude 18, vnukovi v Holandsku 11, další tři jsou prvňáčci... nemám na ně moc sílu poslední rok v bolestech s vazem a kyčlí, ale není to na operaci, po 14ti měsících chodím na rehabilitace, elektro, čeká mě cvičení. Budu doufat, zase tolik mi není. Tak krásný víkend všem.
Marie Seitlová
Do dalších aktivních dní vám přeji hlavně zdraví a pohodu.
Jana Šenbergerová
Také vám přeji všechno nejlepší. I z omezených možností si můžeme vybrat ty, které nás potěší. V tomto ohledu jsou naše možnosti zcela neomezené.
Pavla Žídková
Děkuji za tento příspěvek. Užívejte si života, přeji hodně zdraví a dobré nálady do nového roku.
Alena Gebauerová
Fotka není moje, dalaji tam redakce,
Jan Zelenka
To, že člověk na stará kolena mnohdy zůstává sám, to je věc osudu. Proti tomu jsme krátcí. Je jen otázkou, jak se s tím vyrovnat. Děláte to dobře, máte možnosti. Ne každý má ale tyto možnosti i schopnosti. Snažme se proto žít!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 2. týden

Kam letos vycestovat - doopravdy, anebo jen virtuálně? Tématem kvízu tohoto týdne budou známé i méně známé turistické destinace z celého světa.