Ilustrační foto: Pixabay
Bez mobilu jako bez hlavy aneb temná stránka mobilních telefonů
11. 1. 2025Po snídani jsem otevřela počítač, nahlédla do pošty, prošla aktuální zprávy a po chvíli mě na Seznam.cz zaujal článek s titulkem „Chcete si udržet paměť až do stáří? Zahoďte chytré telefony!“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
11.1.2025 15:53
Jano, ten článek jsem taky viděla. Ale protože nemám co zahazovat, majíc telefon hloupý, neotevřela jsem ho. Všechno, co nesmím zapomenout, si píšu do kalendáře a na papírky. :-)
Jana Šenbergerová
11.1.2025 15:30
Jak jsem se mu bránila, tak bych ho teď bránila. Vzhledem k tomu, že nesdílím naivní představu o svobodě, být ujařmena o trochu víc mě opravdu netrápí. A s těmi telefonními čísly, je to na pováženou. Pamatuji si jen to svoje, další se pořád dokola učím, ale úspěšně zapomínám.
Dana Puchalská
11.1.2025 15:23
Mám chytrý telefon. Ale taky pro jistotu notýsek,kde mám napsaná nutná telefonní čísla. A manžela tel.č si pamatuju. Celý život jsem pracovala s čísly. A jen tak pro zajímavost, pamatuju si i číslo naší první telefonní linky. To jsem byla fakt malá holka.
Věra Prokešová
11.1.2025 15:19
Pro jistotu si pamatuji čísla manžela a ještě některých příbuzných a přátel, navíc je mám zapsané v diáři.
Naděžda Špásová
11.1.2025 14:31
Jano, pokud opravdu znáš tolik telef. čísel, tak klobouk dolů. Já už si pamatuju jen to moje. Mobil je pro mě už nepostradatelný a tak nějak se za to nestydím. Měj se moc hezky a přeji ti štěstí a hlavně zdraví. :-)
Soňa Prachfeldová
11.1.2025 10:50
V takovém stresu, se vůbec nedivím, to je v hlavě vymeteno. Už jsem si napsala na kartičku i důležitá tel. čísla a dokonce i číslo auta a kartičku dala do peněženky, ale kdybych zapomněla i peněženku, tak nevím. Naštěstí mám v hlavě pořád pevné číslo našeho OÚ. Milá Jano, přeji ti, už žádné stresy, ty jsou zničující.
Jitka Caklová
11.1.2025 10:19
Paní Jano, děkuji za sdílení užitečného, řekla bych, že pro každého a bez rozdílu věku i druhu mobilního telefonu. Chytrý mobil jsem měla a po dvou měsících jsem se vrátila k tlačítkovému. Po této zkušenosti úvaha Dany Strakové, o lidech používajících tlačítkový mobil, docela úsměvná. Co já si myslím o "otrocích" chytrých mobilů, je jen moje věc. :-) :-)
Marie Ženatová
11.1.2025 10:05
V srpnu minulého roku jsem šla, ale spíš se belhala o holích na kontrolu ke svému lékaři. Měla jsem u sebe jen kapesník, v kapse 200 Kč a klíče od domku. Ovšem on mne po vyšetření ihned nechával odvést rychlou sanitkou do Brna na závažnou operaci. V ten okamžik jsem si uvědomila, že nikdo o mě nebude vědět. Zachránila mne jen myšlenka na syna a prosba na lékaře, jestli by nevyhledal jeho mobilní číslo, které má u IZS a zavolal mu. Ale byl to pro mne skutečně úplný šok.
Jan Zelenka
11.1.2025 10:04
Já sice chytrý telefon mám, ale bez aktivace většiny funkcí. Hlavně nemám aktivovaný internet. nepotřebuji ho. K tomu mám doma počítač. Telefon využívám jen pro telefonování, SMS a focení. Abych do něj pořád čuměl, to ani náhodou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA