FOTO: Irena Mertová
Oheň! Oheň!
6. 1. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
6.1.2025 18:17
Irčo, zajímavé, ale písničku neznám. Je pravda, že jsem na pionýrské tábory nejezdila, tak asi proto.
Marie Měchurová
6.1.2025 18:07
Zase jsem se dověděla něco nového. Písničku znám z pionýrských táborů. Začínala se zpívat postupně, hezky to potom znělo.
Věra Ježková
6.1.2025 17:45
Irčo, moc zajímavý článek. Píseň znám taky z dětství, asi z táborů – na které jsem musela jezdit každé prázdniny. Pobavilo mě, že si ráno zpíváš a snídáš. Snídat je jistě normální; já nesnídám, natož abych si zpívala. Ráno jsem ráda, že se aspoň mátožně potácím. :-)
Anna Potůčková
6.1.2025 17:40
Neznám písen a o požáru jsem také nevěděla. Možná jsem ve škole chyběla, když jsme se o tom učili :-)
Jana Šenbergerová
6.1.2025 16:31
Díky za hezký článek. Právě se dívám na rudnoucí mraky. Písničku znám od táboráků a z hodin angličtiny. I o tom požáru Londýna jsme se učili. Tehdy byla většina staveb dřevěná, proto lehl popelem. To bylo popudem pro architekta Christophera Wrena ke stavbě významných církevních i občanských budov, které zdobí Londýn dodnes. Všechno zlé je k něčemu dobré.
Marie Novotná
6.1.2025 14:34
Zajímavá melodie ,ale ve mně vyvolává děs melodie i text děs a strach. Mám s ohněm hoodně smutnou zkušenost. O souvislosti jsem netušila. Zajímavý článek.
Dana Puchalská
6.1.2025 11:49
Píseň znám... A já v létě jezdila na letní dětské tábory a tam jsme to nezpívali.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA